Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Norvegia a castigat Eurovision 2009

Norvegia a castigat Eurovision 2009

Ce pot face un tanar de 23 de ani si o vioara? Sa castige inima Europei! Alexander Rybak, reprezentantul Norvegiei la Eurovision, a castigat detasat editia din 2009, desfasurata la Moscova.

Inspirat de muzica folk norvegiana si rusa, cantecul „Fairytale” a fost scris si compus chiar de Alexander Rybak. Tanarul norvegian de origine belarusa a fost acompaniat pe scena de trupa de dans folk modern Frikar si a incantat audienta cu acordurile viorii lui.

Inca de la primele dezvaluiri ale punctelor, Norvegia a primit punctaj maxim de la mai multe tari. In final, Alexander Rybak a strans 387 de puncte, cu 169 mai multe decat ocupanta locului al doilea, Islanda.

Cu acest punctaj, cantaretul norvegian a stabilit un nou record, depasind cu 95 de puncte trupa Lordi, care in 2006 castiga Eurovisionul cu 292 de puncte, cele mai multe inregistrate pana atunci de un concurent.

Ocupanta locului al treilea la Eurovision 2009 este Azerbaijan, cu 207 puncte. Elena Gheorghe, reprezentanta Romaniei, s-a clasat abia pe locul al 19-lea din 24, piesa „Balkan girls” primind numarul maxim de puncte – 12 – numai din partea Moldovei.

  • Click AICI pentru a vedea cantecele castigatoare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus