Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Noul Fiat 500: adorabil!

Noul Fiat 500: adorabil!

Cu o eroare de cateva ore, la fix o jumatate de secol de la aparitie, Fiat a lansat noul Cinquecento. Actualul model este mai mare, sensibil mai scump si infinit mai sofisticat, dar la fel de dragalas ca originalul. Din 1957 si pana in 1977, anul in care modelul clasic a iesit din productie, aproape 4 milioane de Cinquecento au fost vandute.

Dupa unele estimari, aproximativ 500.000 inca mai circula. Cateva sute dintre acestea, impecabile si cu placute de inmatriculare din toate colturile Europei, au impanzit la inceputul acestei luni stradutele si pietele din Torino cu ocazia unui grandios eveniment de lansare.

Cu dimensiunile sale liliputane, primul Fiat 500 a reinventat conceptul de masina mica. Motorul care era plasat in spate avea doar 2 cilindri si dezvolta 13 cai-putere. Modelul original, care oferea doua locuri, tot atatea usi care se deschideau in sens invers si un acoperis textil retractabil, costa 465.000 de lire italiene, echivalentul a 5.75 de euro in banii de azi.

Noul 500 pare o copie xerox marita cu 25% a originalului. Italienii au reusit sa pastreze silueta mult indragita, in pofida normelor de siguranta moderne de care au trebuit sa tina cont. Motorul a fost adus in fata si chiar daca n-a mai fost adaugata o pereche de usi, acum exista patru locuri utilizabile.

„Mogaldeata” poate fi configurata in peste 500.000 de variante. Exista trei motorizari Euro 5 (doua pe benzina si una pe motorina), trei niveluri de echipare, 12 culori, 15 interioare, sase tipuri de jante si 100 de accesorii. Confortul este sporit de prezenta climatizarii electronice si a instalatiei audio cu MP3. Cine vrea poate opta pentru un adaptor IPod.

In plus, sistemul „Blue&Me”, dezvoltat impreuna cu Microsoft , are o functie Bluetooth care gestioneaza nu numai apelurile telefonice GSM, ci si SMS-urile – textul mesajului este afisat pe display-ul din spatele volanului. Cum sa-i rezisti?

CARACTERISTICI TEHNICE:

  • Cilindre: 1.242 cmc
  • Putere: 69 CP
  • Viteza maxima: 160 km/h
  • Consum mediu: 5,1 l/100 km
  • Pret: 10.500 euro cu TVA (valabil in Italia)
ARTICOL PRELUAT DIN REVISTA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus