Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > O fata de preot – George Orwell

O fata de preot – George Orwell


O fata de preot
, roman cenzurat de exigentele vremurilor in care a aparut pentru prima data, este publicat in colectia Biblioteca Polirom intr-o traducere cat mai apropiata de originalul propus de Orwell – acesta s-a pierdut, insa anumite pasaje au putut fi reconstruite. Dorothy Hare, protagonista, fiica a unui paroh dintr-un orasel de tara, duce o viata anevoioasa, marcata de lipsuri, dar ase­zata.

Acest gen de viata pare sa i se potriveasca si isi indeplineste sarcinile condusa de credinta si de puterea morala, care o ajuta sa treaca peste ceasurile de oboseala si disperare. Imprejurari neasteptate o arunca insa in lumea metropolei londoneze sau a periferiilor mizere ale unui oras in care Dorothy are ocazia sa cunoasca puterea inraita a banului.

Aventura protagonistei devine prilej pentru o critica amara a unei societati in care diferentele de clasa sunt fatale, prejudecatile abunda, apartenenta la o biserica sau alta devine un joc de aparente, din nou, fatal in ochii cuviosilor de mahala, iar credinta incepe sa-si arate neputinta.

Din opera lui George Orwell, in colectia Biblioteca Polirom au mai fost traduse volumele: O mie noua sute optzeci si patru, Ferma Animalelor, Zile birmaneze, Omagiu Cataloniei, Aspidistra sa traiasca!, Jurnale si O gura de aer.

  • Autor: George Orwell
  • Pagini: 360
  • Pret: 26.95 lei
  • Colectia: Biblioteca Polirom

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus