Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > O lectie de viata

O lectie de viata

Cu siguranta, una dintre cele mai mari surprize cinematografice ale anului 2010 a fost filmul „O lectie de viata”, a carui valoare a fost confirmata de cele trei nominalizari obtinute la Premiile Oscar 2010, pentru Cel mai bun film, Cea mai buna actrita in rol principal si Cel mai bun scenariu adaptat.

Din 19 martie 2010, filmul „O lectie de viata” va avea premiera in Romania si va putea fi vizionat in cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema si Cinema City (Cotroceni si Cluj).

In regia lui Lone Scherfig, „O lectie de viata” ii aduce in rolurile principale pe tanara actrita Carey Mulligan si pe experimentatul actor Peter Sarsgaard, carora li se alatura „veteranii” Emma Thompson si Alfred Molina si promitatorii Dominic Cooper si Rosamund Pike.

Subiectul filmului este ancorat in peisajul Angliei anilor 1960, cand Jenny, o eleva de 16 ani cu un viitor stralucit in fata, este bulversata de aparitia unui barbat rafinat si misterios. Desi noul ei pretendent, David este cu mult mai in varsta, acesta se face repede placut de catre parintii ei rigizi si ii dezvaluie tinerei o lume a distractiei si a placerilor. Atrasa fiind de lux, excursii romantice si viata de noapte, Jenny este tentata sa renunte la visul unei educatii la Oxford si se dedica total relatiei cu David. Incurajata si de parinti, care isi doresc foarte mult sa o vada maritata, in final Jenny renunta definitiv la scoala nestiind cat de fragila este de fapt realitatea unei vieti cu David.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus