Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Oameni mari si fara minte

Oameni mari si fara minte

„Oameni mari si fara minte” este o comedie despre cinci buni prieteni din copilarie, care se intalnesc dupa 30 de ani, impreuna cu familiile, in weekend-ul de Ziua Americii. Reluand firul vietii de unde s-au despartit, cei cinci vor descoperi ca a imbatrani nu inseamna neaparat sa te si maturizezi. Adam Sandler a venit cu ideea sa faca un film despre un tip care are impresia ca atat el, cat si familia lui au pierdut din vedere ceea ce este esential in viata. Asa incat, atunci cand trebuie sa se intoarca pe neasteptate acasa, foloseste prilejul pentru a-si regasi radacinile si pentru a-si repune familia pe fagasul corect. Pentru asta, el inchiriaza o casa pe malul lacului unde isi invita prietenii din tinerete, pentru a petrece impreuna weekend-ul de 4 iulie.

Sensibilitatea povestirii s-a dovedit elementul-cheie care a atras o multime de actori talentati care au dorit sa joace in acest film. „Scenariul scris de Adam si Fred Wolf este cu adevarat excelent, foarte haios si cu personaje interesante,” a declarat Rob Schneider”. In film, cele cinci personaje trebuie sa stie sa joace baschet, dar numai Adam Sandler si Kevin James stiu sa joace cu adevarat: „Eu joc OK, stiu cateva pase bune,” a declarat David Spade. „Sandler e cel mai bun dintre noi, si Kevin e destul de bun. Schneider e OK, Rock…imi pare rau pentru el!” Ca sa-i antreneze pentru meciul din finalul filmului, realizatorii l-au adus in platou pe fostul jucator din NBA Pooh Richardson, care le-a imbunatatit actorilor performantele la baschet.

Nu e usor sa regizezi un film cu 18 actori principali. Spre exemplu: „Logistica pentru secventa inmormantarii,” rememoreaza Dugan. „Fiecare dintre personajele principale are cate o secventa iesita din comun. Fiecare se intalneste cu fiecare. Trebuie sa mentii moralul tuturor pentru ca aceeasi secventa trebuie reluata de nenumarate ori, timp de 6 zile. Si pentru ca secventa asta e la inceputul filmului, cand publicul abia face cunostinta cu personajele, te duci in camera de montaj si te ingropi acolo incercand sa o faci cat mai scurta si cat mai hazlie cu putinta. A fost groaznica partea asta.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus