Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Oamenii frumosi au un coeficient de inteligenta peste medie

Oamenii frumosi au un coeficient de inteligenta peste medie

Frumusetea si inteligenta merg mana in mana, afirma savantii britanici si americani. Ei au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu publicat recent in revista de stiinta Intelligence, potrivit caruia persoanele atragatoare au un coeficient de inteligenta (IQ) mai mare decat media populatiei, informeaza dailymail.co.uk.

Specialistii din Marea Britanie si din SUA au descoperit ca persoanele frumoase sau considerate atragatoare inregistreaza in cadrul testelor de inteligenta scoruri mai mari cu 14 puncte peste medie. Studiul contrazice astfel „mitul” blondelor proaste si al barbatilor care arata bine, dar nu stau prea bine la capitolul inteligenta.

Se pare ca persoanele considerate frumoase atrag parteneri care nu doar ca arata bine la randul lor, ci sunt si inteligenti, afirma cercetatorii de la London School of Economics. Copiii acestor cupluri tind sa mosteneasca ambele calitati, alcatuind astfel o legatura genetica intre ele. „Frumusetea fizica este puternic asociata cu inteligenta generala, indiferent de clasa sociala, marimea fizica si starea de sanatate a indivizilor”, a declarat Satoshi Kanazawa, coordonatorul studiului.

In Marea Britanie, studiul a aratat ca barbatii considerati atragatori au un IQ cu 13,6 puncte peste medie, iar femeile frumoase cu 11,4 puncte peste media nationala. Studiul a avut la baza o cercetare nationala privind dezvoltarea copilului, in cadrul careia au fost monitorizate 17.419 persoane nascute intr-o anumita saptamana din martie 1958. De-a lungul copilariei si pana la inceputul vietii de adult, aceste persoane au sustinut numeroase teste de inteligenta si au fost atent monitorizate in legatura cu felul in care fizicul lor a evoluat.

Versiunea americana a aceluiasi studiu a avut la baza concluziile studiului intitulat National Longitudinal Study of Adolescent Health, la care au participat peste 35.000 de tineri americani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus