Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Opel GT: bijuterie de vara

Opel GT: bijuterie de vara

Si pentru ca nu vine de la Maranello, ci dintr-o fabrica General Motors de peste Ocean, Opelul GT costa doar ceva mai mult decat asigurarea pentru bolidul italian. Desigur, nu se compara cu celebrul 430 Spider. Nu ofera nici forta bruta, nici tehnica si nici imaginea unui Ferrari. Dar, pentru banii pusi in discutie, ceva mai mult de 30.000 de euro cu TVA, nu ramane dator nici la cai-putere, nici la manevrabilitate, nici la prezenta si, cu siguranta, nici la distractie.

Cei 264 de caluti storsi din motorul pe benzina de 2.0 litri cu turbo asigura un cuplu impresionant si cvasi-omniprezent. Demarajul de la 0 la 100 km/h dureaza mai putin de 6 secunde apropiind GT-ul de segmentul „super car”-urilor autentice. Reprizele sunt electrizante, oferind biletul de intrare intr-o dimensiune noua a depasirilor. Datorita transmisiei pe puntea spate, rotile anterioare sunt libere sa se ocupe exclusiv cu alegerea traiectoriei dictate de volanul sensibil la cel mai mic impuls.

Asistarea variabila armonizeaza permanent gradul de libertate al volanului, care nici la viteze mici nu se lasa manevrat cu prea multa usurinta. Apropo de forta, schimbatorul de viteze cu cinci rapoarte scurte si o precizie aproape chirurgicala trebuie tratat barbateste.

AVANTAJE
Stabilitatea extraordinara in linie dreapta si in viraje, vantul din par – daca se rabateaza acoperisul din material textil – sprinturile fulminante insotite de scartaitul rotilor motrice, sunetul amenintator al motorului si evacuarii duble ofera un spectacol care face toti banii. In aceste conditii, consumul nici nu mai conteaza. Totusi, daca se conduce normal, computerul de bord poate calcula o medie apropiata de cifra oficiala.

DEZAVANTAJE
Cu adevarat sacaitoare este lipsa oricarui spatiu de depozitare din habitaclu. Sucul, telefonul mobil, pachetul de tigari trebuie tinute, la alegere, in mana sau in buzunar. De asemenea, portbagajul este minuscul si cu o forma imposibila, iar manevrarea manuala a acoperisului amovibil necesita rabdare si, in majoritatea cazurilor, incercari repetate. Nu e cel mai placut lucru sub un soare dogoritor sau o ploaie nabadaioasa de vara

CARACTERISTICI TEHNICE

  • Cilindre: 1.998 cmc
  • Putere: 264 CP
  • Viteza maxima: 229 km/h
  • Consum mediu: 9,2 l/100 km
  • Pret: 26.470 euro CIP / 31.500 euro cu TVA
ARTICOL PRELUAT DIN REVISTA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus