Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > OuiBaDa, un spectacol marca Gigi Caciuleanu

OuiBaDa, un spectacol marca Gigi Caciuleanu

Piesa de teatru coregrafic OuiBaDa este impregnata de stilul conceput de Gigi Caciuleanu, pe care coregraful roman l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes. La baza spectacolului sta balada nationala romaneasca Miorita, poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica.

Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza timp de un spectacol un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Romanie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.

Muzica este un montaj de muzica pur romaneasca de ieri si de azi, mergand de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala. Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.

100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul…

  • Relatii si rezervari la tel: 021.312.80.09 sau 0746.099.942.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus