Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > (P) Eleganță și rafinament la ”Feeria Dansului – Ediția a IV-a”, creat de Fundația Nadia Comăneci

(P) Eleganță și rafinament la ”Feeria Dansului – Ediția a IV-a”, creat de Fundația Nadia Comăneci

Când o femeie își pune în cap ceva, rareori se întâmplă ca ceea ce-și dorește să iasă altfel decât un succes. Iar când două femei muncesc cot la cot pentru același țel, acesta se finalizează cu un rezultat de excepție. Cam așa poate fi descris pe scurt evenimentul ”Feeria Dansului – Ediția a IV-a”, organizat de Fundația Nadia Comăneci, în spatele căruia se află două femei: coregraful Viviana German-Potlog și managerul de proiect Iuliana Roca. Două femei care, în fiecare an, creează împreună două spectacole-minune cu și pentru copii.

Feeria Păsărilor, cu 170 de păsări măiestre

Fundația Nadia Comăneci a organizat vineri, 15 iunie, la Sala Rapsodia, cea de-a patra ediție a spectacolului de dans și balet cu și pentru copii ”Feeria Dansului”. În acest an, spectacolul a reunit 170 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, participanți la cursurile de dans și balet organizate de fundație în cadrul programului MiniMe și membri ai Corului de copii MiniMe și a avut ca temă ”Feeria Păsărilor”.

170 de păsări măiestre au urcat rând pe rând pe scenă,  fiecare grupă întruchipând o altă pasăre: lebede, păsări paradis, canari, papagali, părăsi flamingo, colibri, berze, păuni și păsări phoenix. Aplauzele au curs neîntrerupt după fiecare coregrafie, iar la final toate păsările au urcat pe scenă pentru a-și arăta admirația pentru coregraful lor.

Fiecare spectacol are o altă temă, alte costume, alte melodii, alte coregrafii. Repetițiile încep cu câteva luni înainte și muncim mult să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Suntem deja la al șaptelea spectacol și sunt copii care au fost în toate spectacolele. Evoluția lor este evidentă și suntem fericiți că reușim de fiecare dată să-i surprindem pe părinți și să îi vedem foarte mulțumiți de prestația copiilor lor. Sunt foarte mândră de copiii mei, de cât de frumoși, grațioși și talentați sunt!”, a spus Viviana German-Potlog, coregraful spectacolului.

Corul MiniMe, în deschidere

Pentru prima dată, spectacolul a fost deschis de un cor de copii, Corul MiniMe recent înființat de Fundația Nadia Comăneci, sub bagheta profesorului dirijor Florentina Brescanu.

Corul MiniMe este un vis devenit realitate. De mult timp cochetăm cu această idee și ne bucurăm că am reușit să punem bazele unui nou cor de copii. Din nefericire, nu toți copiii din cor au putut fi prezenți la spectacol, fiind sfârșit de an și având și nenorocul unei epidemii de varicelă prin școli și grădinițe, dar cei nouă care au evoluat s-au comportat exemplar. Sunt tare mândră de ei!”, a povestit la final Florentina Brescanu, care lucrează cu cei mici de doar patru luni.

Două super-femei

Feeriile Fundației Nadia Comăneci sunt orchestrate de două femei: coregraful Viviana German-Potlog și managerul de proiect Iuliana Roca. Împreună, au pus la punct toate detaliile acestui eveniment – de la muzică, coregrafii și costume, până la sală, intrarea în spectacol, atragerea de parteneri, trofee, diplome și toate bucuriile aduse copiilor artiști de pe scenă.

Amândouă recunosc că în săptămânile premergătoare evenimentului au muncit foarte mult până spre miezul nopții, dar că toate eforturile sunt meritate atunci când văd ce minuni reușesc să facă împreună, când văd fericirea pe chipul copiilor și mândria pe fețele părinților și tuturor invitaților la spectacol.

Cu susținerea vicepreședintelui fundației Virgil Munteanu, care le-a oferit tot sprijinul și chiar a muncit cu ele și în ziua spectacolului pentru ca evenimentul să iasă perfect, acestei două femei fac minuni.

Feeria Dansului, un spectacol care crește de la an la an

170 de copii pe scenă. 500 de oameni în sală, cu locuri alocate anterior. 170 de trofee, diplome și de trei ori mai multe pungi cu cadouri pentru copiii participanți, cadouri oferite cu sprijinul a peste 20 de parteneri ai spectacolului – Orange România, PepsiCo România cu brandurile Prigat și Roua munților, Farmec, Gerovital, Boromir, Alka, Unirea de la Orkla Foods România, 7Days de la Chipita, DeSilva cu brandurile Leibniz, Knoppers, Mamba și Smile Gummi Softies, PanFood, Eisberg, Green Cola, Fabrica de Sandwichuri, Delicatese Florescu, Editura Integral, Construcții Erbasu, Bondoc și Asociații, Thea Store și The Flower Society.

Aștia suntem! Nici o mână de oameni! Dar cum povestea spune că Făt-Frumos creștea în trei zile cât alții-ntr-un an, așa și noi, trei oameni reușim să mutăm munții din loc și să ducem la bun sfârșit, cu succes, cel puțin două mari spectacole pe an. Este foarte mult de muncă, efortul din spatele unui spectacol de o asemenea anvergură este uriaș; dar suntem o echipă care nu face niciodată lucrurile pe jumătate, care face totul cu plăcere și dăruire, pentru că iubim copiii, iar copiii noștri de la MiniMe merită toată implicarea noastră”, a declarat Iuliana Roca, Project Manager în cadrul Fundației Nadia Comăneci.

Primul spectacol Feeria Dansului a avut loc în iunie 2015, cu aproximativ 70 de copii. În fiecare an, numărul copiilor participanți la cursurile de dans și balet din cadrul programului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci a crescut treptat, astfel că Feeria din această vară a ajuns la 170 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani protagoniști.

Pentru prima dată, Feeria Dansului a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Fundației Nadia Comăneci, unde puteți urmări și acum înregistrarea întregului spectacol.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply