Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > (P) În luna septembrie, Becel te invită să-ţi testezi gratuit nivelul colesterolului

(P) În luna septembrie, Becel te invită să-ţi testezi gratuit nivelul colesterolului


În luna septembrie, margarina de nouă generaţie Becel are grijă de inimile românilor şi îi invită să-şi testeze gratuit nivelul de colesterol total în clincile partenere Medsana, cu scopul de a le reaminti că păstrarea colesterolului în limite normale este esentială pentru o inimă sănătoasă. 

Campania ,,Septembrie este luna inimii. Becel. Iubeşte-ţi inima!” se desfăşoară în perioada 1-30 septembrie, în 12 oraşe din ţară: Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Suceava şi Timişoara. În Bucureşti, testările se pot efectua în perioada amintită în clinicile Medsana Primăverii (Bd. Primăverii nr. 9, sector 1) şi Medsana Cotroceni (Str. Nanu Muscel nr. 12, sector 5).

„Colesterolul crescut este unul dintre principalii factori de risc pentru boala cardio-vasculară – menţinerea lui în limite normale este o condiţie esentială pentru o inimă sănătoasă! Alimentaţia influenţează major nivelul grăsimilor din sânge, deci implicit nivelul colesterolului. Astfel, pentru a menţine colesterolul în limite normale şi pentru a scădea riscul cardio-vascular, este recomandată limitarea consumului de grasimi animale (preponderent saturate) şi înlocuirea lor cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate (uleiurile vegetale, margarinele de nouă generaţie bogate în Omega 3, fructele oleaginoase, peştele etc.)”, a declarat prof. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.
 
Testarea colesterolului total este un prim pas în evaluarea  gradului de risc al unei persoane de a dezvolta afecţiuni cardiace. Verificarea periodică a nivelului de colesterol este cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, în momentul în care depăşeşte valorile normale, colesterolul se depune pe pereţii interori ai arterelor şi îngreunează circulaţia sângelui, conducând astfel la probleme grave de sănătate. 
 
România este pe locul 3 la nivel european în privinţa deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual. 
 “Anul acesta, am dorit să extindem campania în mai multe oraşe din ţară pentru a incuraja cât mai mulţi români să îşi verifice nivelul de colesterol. Becel susţine adoptarea unui stil de viaţă sănătos, acesta însemnând o alimentaţie echilibrată, activitate fizică suficientă, renunţarea la fumat şi pe cât posibil controlul nivelului de stres. Testul de colesterol poate depista din timp eventualele modificări patologice care pot conduce la probleme cardiace. Becel şi-a luat angajamentul de a avea grijă de inimile consumatorilor încă de la apariţia sa pe piaţă şi, prin această campanie desfăşurată în luna inimii, îşi propune să le reamintească faptul că mare parte din bolile cardio-vasculare pot fi prevenite prin schimbări simple în stilul de viaţă şi prin verificarea periodică a stării de sănătate.” a declarat Rodica Ţenu, Nutrition & Health Manager Unilever South Central Europe. 
 
“Echipa Centrului Medical Medsana a încurajat întotdeauna comportamentul profilactic în rândul pacienţilor săi. Tocmai de aceea, am decis să ne alăturăm şi anul acesta eforturilor de prevenţie a bolilor cardiovasculare oferind în luna septembrie testarea gratuită a colesterolului total în clinicile noastre din Bucureşti şi Ploieşti precum şi în clinicile partenere din ţară.” declară Dr. Anca Popa, director medical, Centrul Medical Medsana.
 
Becel oferă 15.000 de teste gratuite pentru colesterolul total. Dacă, în urma testării, rezultatul este mai mare de 200 mg/dl, pacientului i se recomandă să apeleze la un  medic specialist pentru investigaţii mai  amănunţite.
Pentru mai multe informaţii şi lista completă a locaţiilor partenere Medsana participante la campanie, vă rugam să accesaţi site-ul www.lunainimii.ro
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus