Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > (P) Masculin-feminin, dincolo de interpretari gramaticale

(P) Masculin-feminin, dincolo de interpretari gramaticale


 "Masculin-feminin" este primul spectacol de teatru realizat de Asociatia INSPIRA,
dupa o piesa scrisa de un autor roman, care ar trebui tradus in toate limbile pamantului si montat pe toate marile scene ale lumii. Acest autor se numeste Lia Bugnar.

Din distributia spectacolului fac parte actorii:

Marius Manole, Andrei Aradits, Ilinca Manolache, Laura Cret si Theodora Stanciu.

Se intampla doar la teatru sa te duci cu asteptari, dar sa te intorci cu intrebari. Adevarurile prezentate pe scena te iau de guler si te scutura de toate inhibitiile si prejudecatile despre tot ce te inconjoara si despre tot ce credeai sau nu credeai ca poate fi iubire.
 
Teatrul nu are rolul de a rezolva probleme nationale, enigme politiste sau cancerul. Teatrul are puteri miraculoase in clarificarea unor ganduri si stabilirea relatiei cu tine. O piesa de teatru iti poate schimba perceptia asupra unor lucruri esentiale, prin situatiile deloc firesti pe care le expune.
 
In spectacolul "Masculin-feminin" vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. Intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic.
 
"Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie", "In loc sa te lasi dracului iubit tu te ocupi de ura ta pentru tine", "A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau." Sunt cateva replici pe care le notezi direct in minte si incepi sa te intrebi…fie despre destin si  imperfectiunea umana, fie despre feminitate si sensibilitate, despre familie si atatea altele care nu pot incapea intr-o fraza…
 
Piesa scrisa si regizata de Lia Bugnar este despre acceptarea schimbarii si despre iubirea nemarginita. Masculinul si femininul merg dincolo de simple delimitari gramaticale, spre un razboi al conceptelor si al dominarii, spre o eterna cautare a fericirii in altceva decat suntem. 
 
Biletele sunt disponibile la casieria teatrului si online pe situl bilete.ro. Pentru rezervari, numarul de telefon este:
021 315 91 37.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus