Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > (P) Nu uita să iei o cască de ski performantă când te duci la schiat iarna asta!

(P) Nu uita să iei o cască de ski performantă când te duci la schiat iarna asta!

casca de ski

Deși la început erau opționale, schiorii nu pot renunța la protecția oferită de niște căști ski bune. Casca este în prezent o parte importantă a echipamentului pe care un schior îl poartă. Nu-i așa că nu putem înțelege cum oamenii nu puneau preț în trecut pe protejarea capului și se aventurau să schieze doar purtând câte un fes care să îi protejeze de frig?

Casca – un element must have pentru un schior

Mai mult ca sigur, obligativitatea purtării căștii de ski a fost instaurată pe pârtii și în urma gravelor accidente din ultimii ani ale unor staruri internaționale (actori, sportivi), precum este acela al lui Michael Schumacher (care acum are 49 de ani) și e în continuă recuperare de circa cinci ani, după accidentul montan extrem de grav suferit în 2013, la schi. Se pare că banii nu i-au fost de mare folos până în prezent.

Și nu e păcat să pierzi inutil timp din viață doar pentru că nu ai echipamentul potrivit (și complet) pentru schi? Orice s-ar spune coborâtul pe schiuri chiar rămâne periculos, deci nu e de joacă. Trebuie luate toate măsurile de protecție ce se impun pentru a nu ajunge pe un pat de spital doar pentru că am crezut că nouă nu ni se poate întâmpla nimic, că suntem indestructibili.

Fiecare cască de schi trebuie ca să îndeplinească actualmente standardele de siguranță CE – EN 1077, să fie verificată minuțios înainte de livrarea către comercianții cu amănuntul.

Nu uita de sistemul de ventilație al căștii de ski!

După cum veți observa, dacă cautați online modele de căști de schi, în ultimii ani articolele moderne din această categorie au găuri sau grile de ventilație. Este bine că proiectanții de căști pentru schiori s-au gândit la acest detaliu, doar în aparență minor. După un timp petrecut pe pârtie sportivul amator sau profesionist transpiră și se poate îmbolnăvi grav. Nu mai există acest risc dacă există perforații în casca purtată.

Desigur că materialele din care căștile de schi sunt confecționate trebuie să fie cât mai bune posibil, să fie testate la ciocniri de obiecte dure, dar trebuie să recunoaștem cinstit că și aspectul acestora contează.

Unele dintre ele au forme extrem de ergonomice, de aceea, înainte de a cumpăra o cască pentru datul pe pârtie cu schiurile ar fi bine ca să culegem cât mai multe informații despre performanțele celor mai populare modele de căști.

Chiar și paleta coloristică este importantă în achiziționarea unei căști de schi. Majoritatea utilizatorilor iubesc căștile viu colorate, tot mai puțini se rezumă la alb și negru. Clasicul e bun în multe situații, dar parcă în vacanță, la munte, tot ceva vesel colorat, care să genereze optimism este de preferat.

Confortul este cea mai importantă caracteristică a unei căști de schi bune. De aceea, fabricanții cu experiență realizează pentru cei interesați căști potrivite pentru diferite forme de cap.

O cască de schi asigură siguranța schiorului numai când ea se sprijină corect pe cap. Căștile bune au următoarele sisteme:

  • Burete interior cu grosimea de minim 1 cm pentru a menține casca în poziție
  • Un sistem ce permite ca persoana ce o poartă să o poată regla și pune ușor pe cap

Comments

comments

Leave a Reply