Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > (P) Participa la concursul national de schite de design vestimentar!

(P) Participa la concursul national de schite de design vestimentar!


Si in acest an, competitia se adreseaza atat persoanelor cu studii de profil, cat si tinerilor amatori
cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Toti cei interesati sunt invitati sa inscrie electronic 10-15 schite cu o colectie proprie prêt-à-porter, pe tema „tendinte alb-negru", pana pe 17 noiembrie 2013, la adresa de e-mail [email protected] 

Castigatorul desemnat de juriu va primi 1.500 de euro pentru crearea efectiva a unei colectii de 5-7 tinute din schitele sale si va beneficia de expunere gratuita a creatiilor spre vanzare in perioada februarie – iulie 2013, in showroom-ul si platforma online Molecule F si ulterior in magazinul Band of Creators, Bucuresti. De asemenea, pe parcursul procesului de creare a tinutelor, castigatorul marelui premiu va fi sustinut si consiliat de membrii juriului. 

Tanarul designer a carui colectie primeste cele mai multe voturi online din partea publicului va fi desemnat castigator al Premiului de Popularitate si va beneficia de o intalnire de lucru (workshop privat gratuit) cu Adelina Ivan (fashion designer), pentru consiliere in dezvoltarea unei cariere in domeniul designului vestimentar.

Numai in perioada 18 noiembrie – 1 decembrie 2013, toate schitele inscrise in concurs vor putea fi votate online, pe www.atelierperwoll.ro, de catre orice vizitator al site-ului. 

Ambii castigatori vor fi anuntati pana la data de 5 decembrie 2013 si se vor bucura totodata de promovare in mass-media, pe site-ul www.atelierperwoll.ro (prima platforma online lansata de Perwoll si dedicata tinerilor designeri si curentului vintage din Romania), dar si in cadrul evenimentelor organizatorului. 

Regulamentul concursului disponibil pe pagina www.atelierperwoll.ro.

Juriul competitiei este alcatuit din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Palie (stilist de moda), Mirela Bucovicean (fondator Molecule F) si Constantin Vasile (reprezentant Henkel Romania, divizia Detergenti). 

Adelina Ivan

Adelina Ivan a absolvit Facultatea de Design la Academia de Arta din Bucuresti. Din 2009, a lansat brandul Adelina Ivan, o linie ready-to-wear in editie limitata, produsa integral in atelierul propriu. Colectiile designerului urmaresc teme axate pe reinventarea taieturilor clasice si pattern-uri derivate din forme geometrice cu accente deconstructiviste si in cromatica neutra.

Adelina Ivan si-a prezentat colectia de primavara-vara 2013 la Berlin Fashion Week si a participat din 2008, timp de doua sezoane pe an la targurile de moda Prêt à Porter Paris si The Train New York, iar in primavara anului 2010 a prezentat colectia toamna-iarna 2010/2011 in cadrul unui festival organizat de Weareurope la Tokio. In aprilie 2012 a fost desemnata Designerul Anului 2011 de catre publicatia online www.fashionandbeauty.ro

Colectiile Adelina Ivan se gasesc in magazine din Paris, New York, Lisabona, Milano, Kuweit si Beirut, iar in Bucuresti in Concept Store-uri, precum Entrance, Hobirama,  Eva – design romanesc, The Place si Cocor, iar in on line pe Molecule-F.com.

Marian Palie

Este unul dintre cei mai cunoscuti stilisti de moda din Romania. A colaborat in calitate de fashion stylist cu publicatii precum  Elle, The One, Tabu, The Art of Living, Viva, All Hollow, Beau Monde, Men’s Health etc. A fost director de stil pentru Berlin Fashion Week, pentru designerii Irina Schrotter, Lucian Broscatean, Adelina Ivan. De asemenea, lucreaza la show-uri de moda, sustine cursuri de imagine si stil, ofera consultanta de brand si scrie pe site-ul www.DoiTreiSi.ro. Printre clientii lui se numara: Adelina Ivan, Valentina Vidrascu, Kristina Dragomir, Venera Arapu, Gabriela Dumitran, Patzaikin etc.

Mirela Bucovicean

Este unul dintre promotorii de baza ai designului romanesc. Fondeaza in 2010 Molecule-F.com, prima si singura platforma de promovare si vanzare dedicata in exclusivitate designerilor romani, ca o continuare fireasca a activitatii avute timp de aproape 10 ani in business-ul familiei, axat pe creatie si productie vestimentara. 

Molecule F a reusit inca de la bun inceput sa se impuna in peisajul modei romanesti ca etalon al acestuia, pastrandu-si acest statut chiar si dupa aproape 4 ani de activitate, atat prin proiectele desfasurate in online si offline, cat si prin calitatea selectiei designerilor prezenti in cadrul platformei. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus