Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > (P) Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta spectacolul „Vienna Classic Christmas”

(P) Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta spectacolul „Vienna Classic Christmas”


Strălucirea autentică a Vienei în România Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinară  a sopranei Leontina Văduva şi a tenorului Robert Nagy
20 şi 21 decembrie, Sala Palatului, ora 19.30.

Strălucirea şi fastul Vienei vor cuprinde toată ţara, într-un amplu turneu naţional, care va începe pe 11 decembrie în Timişoara şi se va încheia cu două concerte extraordinare, pe 20 şi 21 decembrie, în Bucuresti, la Sala Palatului. 
 
Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, sold out. Strauss Festival Orchestra Vienna deţine de 36 de ani supremaţia între ansamblurile vieneze de acelaşi gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni. 
 
Spectacolul „Vienna Classic Christmas” este un magnific concert de Crăciun care pregăteşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfăşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss şi ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou în Wiener Konzerthaus, sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra şi în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicaţia, sensibilitatea şi umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospeţime, entuziasm sincer şi experienţă îndelungată. Willy Büchler continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână. 
 
Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de două prezenţe interpretative remarcabile: soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy. Cunoscută publicului meloman internaţional ca o solistă de excepţie, soprana Leontina Văduva a dat viaţă marilor eroine ale operei. Artista de origine română, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a avut o ascensiune excepţională, aclamată fiind la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris etc. A primit numeroase distincţii şi premii de valoare, este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres şi Mare Ofiţer al Ordinului Muzicii şi Culturii. Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat in spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Excepţionala interpretare din concertele de anul trecut a ridicat în picioare publicul din toată ţara. După debutul glorios la Staatsoper Viena, vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzaţie în toată Europa şi sute de mii de spectatori au fost fascinaţi de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Tenorul deţine un palmares impresionant de premii şi distincţii, fiind decorat pentru merite deosebite de Preşedinţia României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
 
Trăieşte un Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna, maestrul Willy Büchler, soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy! Sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.
 
Biletele se găsesc la Sala Palatului şi online pe www.vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro, bilet.ro, eventim.ro, myticket.ro.
 
Evenimentul „Vienna Classic Christmas” încheie „Anul Cultural Artă contra Drog” 2014, un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” împreună cu CIADO România.
 
Iată aici toate concertele. 
 

TURNEU Decembrie 2014
 
Joi, 11 decembrieTimişoara – Filarmonica „Banatul”
Vineri, 12 decembrieOradea – Filarmonica de Stat Oradea
Sâmbătă, 13 decembrie Cluj Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor
Duminică, 14 decembrieSuceava – Casa de Cultură a Sindicatelor
Luni, 15 decembrieIaşi – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”
Marţi, 16 decembrieIaşi – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”
Miercuri, 17 decembrie Braşov – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”
Joi, 18 decembrie – Bacău – Teatrul de Vară „Radu Beligan”
Vineri, 19 decembrie Constanţa – Casa de Cultură a Sindicatelor
Sâmbătă, 20 decembrieBucureşti – Sala Palatului
Duminică, 21 decembrieBucureşti – Sala Palatului
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus