Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > (P) Vacanta in Cappadocia sau in Pamukkale?

(P) Vacanta in Cappadocia sau in Pamukkale?

Hai cu Eurotrip in Cappadokia! 
Plecare: 11 august sau 8 septembrie 
269 euro / pers / vacanta 8 zile 
Ce vizitezi? Istanbul, Pamukkale, Hyerapolis, Antalya, Side, Aspendos, Manavgat, Konya, Kaymakly,Cappadokia-Uchisar, Goreme, Ankara
 

Situata in zona centrala a Turciei, Cappadocia este separata de Marea Mediterana de impresionantul lant muntos Taurus. Este o tara cu un patrimoniu istoric, cultural si geologic unic si impresionant.  Cucerita si locuita de-a lungul timpului de nenumarate popoare, Cappadocia a mostenit de la fiecare dintre acestea, elemente culturale care se regasesc in atifacte unice, ce continua sa fie descoperite si in zilele de astazi. 

Exista cateva destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi intr-o vacanta in Cappadocia! Viziteaza orasele subterane si bisericile sapate de hititi, si vei calatori imaginar cu peste 3000 de ani in urma. Incaperi sapate in piatra, tunelele capcana, rute clandestine, toate sunt marturie a luptelor aprige si a nenumaratelor invazii ce s-au desfasurat acolo. Cele mai cunoscute orase subterane sunt, Ozkonak , Mazi, Kaymakli  si Gaziemir. 
 
Exista nenumarate locuri de vizitat in Cappadocia, dar cele mai importante orase cu destinatie turistica sunt Valea Ihlara, Ugrup, Goreme si Selime. Trebuie sa vizitezi neaparat Parcul National din Goreme, unde vei avea ocazia sa vezi un complex de locuinte si peste 30 de biserici si capele, unele cu fresce superbe in interior, sculptate in intregime in stanca . 
 
Pamukkale este un alt taram de vis al Turciei! Spectaculosul platou cu bazine de apa termala din Pamukkale, o adevarata minune a naturii, este de fapt o uriasa stanca de calcar, din care izvorarasc ape termale extrem de fierbinti. Iesind la suprafata, acestea se despart in mai multe brate ce au format de-a lungul timpului adevarate “piscine” naturale. Merita sa va avantati si sa urcati pana in varful platoului, pentru a avea o panorama spectaculoasa asupra orasului!
 
Ar fi prea greu sa decizi intre o vacanta in Cappadocia sau una in Pamukkale, prin urmare, un tur al ambelor locatii ar fi cea mai buna alegere! Un consultant al agentiei de turism Eurotrip va sta la dispozitie pentru informatii suplimentare. Mai multe detalii pewww.vacanta-eurotrip.ro 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus