Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Panglica alba

Panglica alba

video_youtube

Actiunea filmului „The White Ribbon” („Panglica Alba”) are loc cu cateva luni inaintea declansarii Primului Razboi Mondial, intr-un orasel protestant din nordul Germaniei. Personajele sunt cele stereotipe: un baron local, mare proprietar de pamant, un pastor si copiii lui, un doctor si un profesor. Teoretic, viata acestor personaje ar trebui sa fie una comuna si linistita, totusi, intamplari neobisnuite incep sa aiba loc: unul dintre fii baronului dispare, un fermier se spanzura, un nou-nascut este lasat afara, in plina iarna. Comunitatea devine din ce in ce mai ingrijorata din cauza acestor evenimente tragice, dand vina pe un ritual de pedepsire, si nu le ramane altceva de facut decat sa afle cine e vinovatul.

Referintele istorice nu lipsesc din filmul regizat de Michael Hanake. „The White Ribbon” face trimitere la uciderea arhiducelui Franz Ferdinand si la declansarea razboiului mondial. Filmul este o oglinda a societatii de dinainte de razboi, o societate expusa intamplarilor bizare.

Michael Hanake este si scenaristului filmului, care a beneficiat de un buget de 12 milioane de euro. „The White Ribbon” a primit numeroase premii: in 2009, Premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, Golden Palm in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, Premiul Filmului European si Premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film la Festivalul International de Film San Sebastian, iar in 2010, Premiul Criticilor Germani de Film, avand si doua nominalizari la premiile Oscar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus