Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Parfumul te face mai frumoasa

Parfumul te face mai frumoasa

Este dovedit! Parfumul te face mai frumoasa si asta pentru ca mirosul poate schimba perceptia asupra imaginii si a modului in care esti vazuta de cei din jurul tau. Daca folosesti un parfum acesta te face pur si simplu mai  frumoasa. Iata cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti.  

Mecanismul este in principiu, destul de simplu. Perceptia pe care o ai asupra unei persoane este data de o suma de factori. Conteaza atractivitatea fetei, mimica, felul de a vorbi, ochii si senzatia olfacticva pe care aceasta o genereaza. Simtul olfactiv este un simt special capabil sa stimuleze si sa influenteze perceptia datelor furnizate de alte simturi.

Concret, in cadrul unui test, un grup de persoane a trebuit sa noteze impresia facuta de mai multe persoane. Unele miroseau frumos, altele nu. Grupul martor a fost format din persoane de sex feminin si masculin cu varste de la 20 la 60 de ani, in timp ce subiectii studiului au fost doar femei intre 30 si 50 de ani. Unele din persoanele care miroaseau urat erau mai frumoase decat cele care miroaseau frumos si cu toate acestea cele care miroaseau frumos au fost percepute ca fiind mai atractive decat celelelalte. Interesant este ca varsta persoanelor care au facut obiectul studiului nu a contat si nici nu a influentat observatiile si aprecierile martorilor. Adica o persoana mai in varsta, care mirosea frumos a fost considerata ca fiind mai atractiva decat o persoana tanara care miroase urat.

Un detaliu care trebuie luat in calcul este faptul ca mirosurile frumoase au fost filtrate prin perceptia proprie a celor care au participat la evaluare. Mirosurile care au fost placute tuturor au fost cele proaspete, fructate, cele fructate-dulci si cele acide. Mirosurile placute care au avut o cota de popularitate mai mica au fost cele florale grele, intense si cele foarte dulci. Cu alte cuvinte tipul si aroma parfumului sunt esentiale.

Mirosul placut, proaspat este direct legat de evaluare emotionala pe care o face un martor. Uneori un miros placut poate compensa un aspect mai neglijent sau o fata care isi arata varsta. O femeie care miroase frumos o sa fie perceputa cu mai mult interes decat una neparfumata, este concluzia specialistilor. Mecanismele care produc aceste asocieri sunt neuronale si se bazeaza deseori pe propriile experiente ale martorilor, sustine unul din neurologii care a explicat rezultatele studiului, si a probat ca exista indicii olfactive si vizuale care se influenteaza reciproc, scrie dailymail.

Concluzia noastra este aceea ca este permis sa pleci de acasa nemachiata, dar niciodata neparfumata. Nu uita ca parfumul nu doar ca te poate face mai frumoasa, dar este si o arma pe care trebuie sa stii cum sa o folosesti pentru a fi cu adevarat in avantajul tau.

Aici gasesti tot ceea ce trebuie sa stii despre parfumuri
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus