Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Pelesul – in topul celor mai spectaculoase castele din lume

Pelesul – in topul celor mai spectaculoase castele din lume

Castelul Peles din Sinaia se situeaza pe locul sase in Topul 15 al celor mai spectaculoase constructii de gen din lume, informeaza opentravel.com. Astfel, dupa Castelul Hohenzollern din Germania, in clasament urmeaza: Castelul Howard din Marea Britanie, Alcazar din Segovia (Spania), Castelul Himeji din Japonia, Castelul din Praga, Castelul Peles, Castelul Chambord din Franta, Castelul Neuschwanstein din Germania, Castelul Corfe din Marea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Burg Eltz din Germania, Castelul Eilean Donan din Scotia, Castelul din Neuchatel (Elvetia), Fortareata Guaita din San Marino si Castelul Conwy din Tara Galilor.

Despre Peles, realizatorii clasamentului scriu: „Pozitionat in peisajul idilic al Muntilor Carpati, Castelul Peles e o constructie de poveste. Inceputa in 1873, constructia complexului a fost una internationala si solicitanta. Asa a descris Regina Elisabeta a Romaniei fazele constructiei: «Italienii erau zidari, romanii construiau terase, tiganii erau hamali. Albanezii si grecii lucrau in piatra, germanii si maghiarii erau tamplari. Turcii ardeau caramida. Inginerii erau polonezi si cioplitorii in piatra erau cehi. Francezii desenau si englezii masurau». Se pare ca 14 limbi straine se auzeau printre muncitori”.

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei, dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii J. D. Heymann din Hamburg, August Bembe din Mainz si Berhard Ludwig din Viena. Domeniul Peles si anexele lui au fost restituite Regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare, in martie 2007.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns