Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Posterul filmului "Coco avant Chanel", interzis in Paris

Posterul filmului "Coco avant Chanel", interzis in Paris

Filmul „Coco avant Chanel”, in regia lui Anne Fontaine si avandu-i ca protagonisti pe Audrey Tautou si Alessandro Nivola, s-a lansat in 22 aprilie 2009. Nu insa fara putina valva.

Posterul filmului, infatisand-o pe Audrey Tautou in ipostaza de Coco Chanel care tine nonsalant o tigara fumeganda in mana, a fost interzis. El trebuia sa apara pe autobuzele Metrobus, dar compania care vinde publicitate pentru transportul in comun parizian a refuzat sa-l afiseze, invocand legea reclamelor anti-fumat care exista in Franta.

Nu este prima data cand un afis de acest gen este cenzurat. Un poster cu legendarul comedian Jacques Tati a fost trucat, pentru ca il infatisa pe actor fumand pipa in timp ce mergea pe bicicleta. Pipa a fost stearsa. Desi ministrul francez al sanatatii considera ca cenzura si trucarea posterelor sunt absurde, afisul initial al filmului „Coco avand Chanel” a fost inlocuit cu o alta varianta, care nu implica tigari, pipe sau fum. Doar pe Audrey Tautou care il imbratiseaza pe Alessandro Nivola, partenerul ei din film.

Filmul despre viata creatoarei de moda Coco Chanel vine la doi ani dupa succesul ecranizarii biografiei lui Edith Piaf. Pentru intruchiparea celebrei cantarete franceze in productia „La vie en rose”, Marion Cotillard a primit un premiu Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus