Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Povestiri din Miserupia

Povestiri din Miserupia

Cand nu scrie la revista, in carti, pe blog sau pe Facebook, Lorena Lupu joaca teatru scris chiar de ea. Genul ala de spectacol viu, proaspat, interactiv, curajos atat prin script, cat si prin abordarea nonconformista menita sa scoata subiectele dure din tiparele prafuite si plicticoase ale conventionalului.

Iar subiectul prostitutiei infantile, al violentei familiale, al ignorantei pline de cruzime si al traficului de carne vie chiar merita un limbaj artistic de rupt nori si sfasiat inimi. Asa s-a nascut Povestiri din Miserupia, plamada a nevoii de a spune…  de a striga, de fapt, adevaruri cu tepi. Intr-un fel care sa taie soriciul gros al ignorantei si-al prejudecatilor pe care le cultivam cam toti, din locul caldut al principiilor vezi Doamne solide, vizavi de cea mai veche si blestemata meserie din lume.

Nu te lua dupa titlul cu trimiteri frivole, spectacolul n-o sa-ti lezeze cu nimic catifeaua pudorii. Sau mai bine ia-te, lasa pudoarea acasa si mergi cu ochii mintii larg deschisi, ca s-o vezi pe Lorena Lupu intr-un one woman show de exceptie. Unul deloc comod pentru vaz si auz si care sigur iti va penetra dureros opiniile zen despre lume si viata. O viata despre care am invatat, in mod eronat, ca e impartita cu rigoare matematica intre morali si amorali, intre curve si sfinti.

Dar nu, nu exista sfinti autentici, asa cum nici frivolitatea nu-i mazgalita in cromozomii nimanui.

Pentru ca nicio fetita de pe lumea asta nu raspunde “Prostituata!” la intrebarea “Ce vrei sa te faci, puisor, cand vei fi mare?” Orice adolescenta are visuri poleite, asteptari candide, incredere ca destinul o va ajuta sa ajunga un om iubit si implinit, chiar daca e parasita de mama, batuta de tata, violata de prietenii betivi ai acestuia si ostracizata de o societate priceputa la a inchide ochii si lipi etichete. Tinerele care cresc intr-un mediu insalubru ajung la maturitate cu visele ruginite, prin care cu greu mai distingi lumina, speranta. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista.

  • Interviu cu Daniela Vladescu, Director la Teatrul de Opera si Balet din Constanta

Mergi deci s-o vezi pe Lorena Lupu cum imbraca, pana la lacrimi de convingator, pielea unui astfel de personaj feminin ratacit, din naivitate si nesansa, intr-o tara a nepasarii si-a lipsei de perspective. Pregateste-te de plans, de introspectii incomode, dar si sa razi, asa, printre suspine, caci doza suculenta de umor indulceste oleaca pastila amaraciunii ca stim atat de putine, de hazardate sau de nedrepte lucruri despre oamenii din jurul nostru.

Amanunte despre cand si unde poti urmari spectacolul cauta si gaseste pe pagina de Facebook a Lorenei Lupu.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus