Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Pozele selfie sexy dezavantajeaza femeile

Pozele selfie sexy dezavantajeaza femeile

 

Oamenii sunt plini de idei preconcepute si functioneaza in foarte mare masura instinctual. O dovada in pus vine in urma unui studiu care a stabilit ca femeile care posteaza poze selfie sexy sunt dezavantajate.

Psihologii de ​​la Universitatea de Stat din Oregon sunt preocupati de efectele sociale pe care le au in viata reala, mediul online de socializare. Se poate spune ca relatiile din mediul online si felul in care acestea sunt dezvoltate si intretinute de fiecare in parte are efecte in viata reala intr-o masura mult mai mare decat ne imaginam la prima vedere. Poate ca peste niste ani lucrurile se vor schimba, dar in prezent pozele selfie in ipostaze sexy le dezavantajeaza pe femei, mai ales pe cele care sunt in structurile de conducere si pe cele cu putere de decizie, dar si pe femeile care sunt foarte active si cunoscute in viata reala. Avantajate de acest gen de fotografii sunt doar vedetele si starletele care urmaresc un alt gen de popularitate.

In ceea ce le priveste pe femeile cu cariera pozele selfies sexy le fac pe acestea sa para mai putin competente, lipsite de profesionalism si de seriozitate. Cei care le privesc cu ochi critici pe femeile care posteaza imagini sexy pe retelele sociale sunt si femeile, dar si barbatii, primele fiind insa mult mai drastice. Asa ca daca lucrezi in specila cu femei ai grija ce postezi pe retelele sociale!

Studiul a urmarit sa stabileasca ce impresie produce un cont de Facebook celor care il urmaresc si cat de mare este diferenta intre realitate si imaginea pe care postarile si pozele de pe contul social o sugereaza. Astfel s-a probat ca imaginile sexy, mai ales selfi, produc o impresie extrem de neplacuta si afecteaza atractivitatea sociala si competenta.

Tot psihologii care au realizat acest studiu sustin ca in timp se va realiza o diferenta clara intre persoana reala si cea din mediul online, dar pentru moment cele doua imagini se suprapun.

In concluzie, ai mare grija ce poze pui pe Facebook, alege-ti cu maxima atentie prietenii, securizeaza-ti contul si evita pozele sexy mai ales daca ti le faci singura. Exista riscul ca aceasta joaca sa-ti afecteze si cariera, si reputatia.

 

Comments

comments

Leave a Reply