Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Premiera spectacolului „D’ale noastre” – 15 si 17 iunie la TNB

Premiera spectacolului „D’ale noastre” – 15 si 17 iunie la TNB

Fundatia “Art Production” si Teatrul National „I.L.Caragiale” anunta pentru 15 si 17 iunie 2012 primele reprezentatii in premiera ale creatiei coregrafice „D’ALE NOASTRE", construita pe tipologii de inspiratie caragialiana de cunoscutul dansator, coregraf si profesor GIGI CACIULEANU. Spectacolul este interpretat de „dans-actorii” Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Barbulescu, Vanda Stefanescu, Rasmina Calbajos, Lari Giorgescu, Cristian Nanculescu, Stefan Lupu, Istvan Teglas, Adrian Nour, Alexandru Calin si Lelia Marcu – asistent coregraf, membri ai “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”.

Scenografia si costumele sunt semnate de CORINA GRAMOSTEANU si muzica de DJ VASILE, muzica “asezonata cu Beethoven, Mozart, Verdi si altele”, inserturi “menite sa universalizeze comportamentul personajelor”- cum precizeaza insusi autorul si regizorul Gigi Caciuleanu.

“Intentionez sa-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul sa poata fi inteles si de un chilian si de un francez, de oricine – explica demersul sau artistic Gigi Caciuleanu. Personajele le-am gândit mai degraba pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», grupul din «D’ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut sa fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru si nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru ca eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. (…) Eu am luat actori care, intrând intr-o spirala ascendenta, redevin dansatori, având preocuparea functionarii mecanismelor corporale la fel de mare ca pe cea a functionarii mecanismelor teatrale.”

Creatia coregrafica a lui Gigi Caciuleanu dupa I.L.Caragiale este una din primele productii de exceptie prin care Teatrul National celebreaza Anul Caragiale 2012, sub semnaturile unor artisti prestigiosi ai scenei.

Spectacolul – realizat in parteneriat de Teatrul National “I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala “Ion Sava”) si de Fundatia “Art Production”, cu sprijinul JTI si al Bibliotecii Nationale a României – va avea loc in premiera la Sala Mare a Teatrului National in zilele de 15 si 17 iunie 2012, de la ora 20:00.

  • Parteneri: Radio Romania Cultural, Sapte Seri, Port.ro
  • Biletele, cu pretul cuprins intre 20 si 60 lei, se pot procura de la agentia Teatrului National Bucuresti, B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Telefon 021-314.71.71.
  • Program: Luni 10-16; Marti-Duminica 10-19.
     

Comments

comments

Lasă un răspuns