Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Prietenia nu are granite

Prietenia nu are granite

Dovada vie sunt două prietene, Andreea din România și Ivana din Macedonia.

S-au cunoscut în urmă cu opt ani, când Andreea era în vizită în Macedonia. Într-o seară magică de sărbătoare din orașul Sveti Nikole, s-au văzut prima oară, au zâmbit, au vorbit și au rămas prietene în ciuda sutelor de kilometri ce le despart.

Conectate zi de zi

Acum cinci ani, Ivana a venit să studieze în România. De mare ajutor i-a fost prietena ei Andreea, profesoară de limba română, cu care a exersat zilnic, a învățat limba română și a reușit să urmeze facultatea la Constanța, orașul atât de drag lor. De când Ivana s-a mutat în România, cele două prietene se văd des, merg la plimbare, la cumpărături sau povestesc vrute și nevrute la o cafea. Foarte plăcută este plimbarea pe faleză, în adierea dulce a brizei mării, mângâiate de razele soarelui, după care stau pe o bancă, locul lor preferat, unde savurează o plăcintă dobrogeană. Este un moment al lor într-un loc nepretențios, pe care-l numesc Street Food Corner.

La un apel distanță

În vacanțe, Ivana se întorcea deseori în Macedonia, dar asta nu le împiedica pe cele două prietene să vorbească zilnic la telefon și să-și împărtășească lucrurile dragi. Prietenia lor creează o punte invizibilă, însă puternică între România și Macedonia, distanțele dispar, iar ele se regăsesc oricând doar printr-un simplu apel. „Este minunat să trăim în aceste vremuri în care tehnologia ne ajută să rămâne conectați chiar și atunci când distanțele ne despart!“, ne spune Andreea.

Povestea lor, simplă, dar încărcată de emoție, ne-a confirmat că prietenia nu are granițe, aduce bucurii și este precum o flacără vie care ne dă energie pentru încercările zilnice. Un prieten ne este aproape atunci când spune o vorba bună, când ne sprijină chiar și de la distanță și care prin tot ce face dovedește că are încredere în noi, că suntem valoroși. Iar pentru că prietenia merită prețuită, Andreea și Ivana au primit un dar neașteptat: sunt vedetele copertei revistei Femeia. din această lună. Citește în revistă întreaga lor poveste, vezi filmul făcut pentru realizarea copertei și apoi spune-ne povestea ta de prietenie!

În septembrie, am sărbătorit prietenia și am ales două prietene, din România și Macedonia, să ne spună povestea lor, să ne vorbească despre pasiunile și tradițiile celor două țări, precum și despre Street Food Corner. Tu ce experiență #StreetFoodCorner ai avut?

Foto Alex Gâlmeanu

Comments

comments

Leave a Reply