Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Primele cinci albume Queen s-au relansat

Primele cinci albume Queen s-au relansat

S-au relansat primele cinci albume Queen – unele dintre cele mai incitante si influente albume de catalog din toate timpurile. Inregistrate la inceputul anilor ’70 in Londra, Queen a reusit sa creeze cu ele un stil muzical revolutionar si unic, care a ramas si astazi ca una dintre principalele surse de inspiratie pentru muzica actuala. Teatral, imaginativ, divers, melodic si neprevazut, pe scurt, un sound si o imagine proprie. Alaturi de contemporani precum Led Zeppelin sau David Bowie, Queen a stabilit standardele rock-ului britanic in anii ’70 si a devenit una dintre cele mai incitante, glamour-oase si pline de energie trupe ale tuturor timpurilor, influentand in mod direct artisti actuali precum Foo Fighters, Axl Rose, Lady Gaga si Katty Perry.

Queen, Queen II, Sheer Heart Attack, A Night At The Opera si A Day At The Races au fost special remasterizate si fiecare va fi lansat sub forma unui CD standard, precum si ca produs deluxe ce include 2 CD-uri si continut bonus.

De la rock-ul pur al albumului Queen, pana la imnurile maiestuoase de pe A Day At The Races, primele cinci albume evidentiaza talentul fara margini, ambitia muzicala si deja succesul global al unei trupe alcatuite din unii dintre cei mai talentati compozitori, muzicieni si performerii din toate timpurile.

Queen II este de fapt inceputul pentru trupa Queen, asa cum o stim cu totii. Este pentru prima data cand auzim sound-uri suprapuse, armonii sau stiluri muzicale variate: balade, muzica traditionala, thrash metal, pop si rock, toate sunt pe acest album. Include deasemenea si primul lor hit, piesa Seven Seas of Rhye, cea care a beneficiat si de numeroasele prestatii live de la Top of the Pops. Trupa a inregistrat Queen II in doar o luna de zile, in 1973, cu putin timp inainte de lansarea din 1974. Coperta albumului a fost realizata de renumitul fotograf Mick Rock si a fost inspirata de un portret al actritei Marlene Dietrich.


Sheer Heart Attack, albumul Queen favorit al lui Roger Taylor a fost lansat in 1974 si a ajuns pe locul 2 in Marea Britanie. Inainte de acest material, Queen erau considerati cu precadere o trupa de heavy rock, insa acest album a experimentat cu o varietate de stiluri muzicale, inclusiv music hall, heavy metal, balade sau ragtime.

A Night at The Opera, denumit asa dupa filmul fratilor Marx, este unanim considerat unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile. Exceptional din toate punctele de vedere, muzical, artistic si compozitional, Queen a imbinat elemente din cele doua albume anterioare pentru a produce combinatia castigatoare.

Cel mai scump album inregistrat la acel moment includea rock, opera, heavy metal, romante, balade, pop folk, jazz traditional si chiar elemente din imnul national. Albumul include poate cel mai faimos cantec rock din toate timpurile, Bohemian Rhapsody.A Day At The Races a ajuns pe primul loc in topul britanic si a inclus clasicul Tie Your Mother Down, piesa favorita a lui Freddie, Somebody To Love, dar si Good Old-Fashioned Lover Boy.

Queen, Queen II, Sheer Heart Attack, A Night At The Opera si A Day At The Races vor fi disponibile si in Romania, in format fizic si digital, pe www.GetMusic.ro/Queen si in magazinele de specialitate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus