Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Akon

Profil de artist: Akon

Akon, pe numele intreg Aliaune Akon Thiam, s-a nascut in data de 14 octombrie 1981, in Senegal, unde si-a petrecut si o parte din copilarie, pana cand familia lui a imigrat ilegal in SUA, mai exact in New Jersy.

Aici, Akon a descoperit pentru prima data hip-hop-ul, dar si lumea infractorilor, ajungand la inchisoare pentru furt de masini. Partea buna este ca, in arest, Akon si-a descoperit si cultivat aptitudinile muzicale.

Dupa ce a fost eliberat, a continuat sa compuna si a inceput sa inregistreze, reusind astfel sa-si lanseze albumul de debut, „Trouble”, in 2004. Albumul contine piese care au avut mare succes: „Locked Up”, „Lonely”, „Bananza (Belly Dancer)” si Ghetto”. „Locked Up” a ajuns in Top 10 US si in Top 5 UK, iar „Ghetto” a devenit hit radio, dupa ce a fost remixat pentru a include versuri ale legendarilor Notorious B.I.G. si 2Pac.

In 2005, Akon a lansat single-ul „Lonely”, care a ajuns in Top 10 US si pe primul loc in clasamentele muzicale din Australia, Marea Britanie si Germania. De curand, Akon a avut o colaborari de succes cu Young Jeezy, la piesa „Soul Survivor”, si cu Eminem, la melodia „Smack That”.

In decembrie 2006, artistul si-a lansat al doilea album, „Konvicted”. Toate piesele sunt creatia lui, mai putin una, si incearca sa pastreze un echilibru intre mesajele cu ecou „in strada”, originalitate pe partea de productie si bunul simt, rezultatul fiind un album curat si bine lucrat.

Pe langa aceste materiale discografice solo, Akon a colaborat ca artist sau producator cu nume ca Young Jeezy, R. Kelly, Obie Trice, Elton John, Daddy Yankee, Gwen Stefani sau Lady Black Mambazo, si si-a infiintat propria casa de discuri, „Konvict Music”. In noiembrie 2008, isi va lansa cel de-al treilea album, „Freedom”, care include colaborari cu staruri ca Lil’ Wayne („I’m So Paid”) si T-Pain („Holla Holla”). Titlul albumului a fost schimbat pe ultima suta de metri; initial, trebuia sa se numeasca „Acquited”.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus