Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Amy Macdonald

Profil de artist: Amy Macdonald

Amy Macdonald a devenit cunoscuta in lumea muzicii dupa lansarea albumului „This is the life”, in 2007. Este albumul ei de debut si s-a mentinut timp de 5 saptamani in Top Ten UK Official Album Chart, fiind vandut in peste 500.000 de copii.

Site oficial: www.amymacdonald.co.uk

Amy a scris majoritatea pieselor de pe acest album (9 din 10), abordand subiecte grave, pe care nu te-ai astepta sa le auzi din partea unei tinere de 21 de ani: greutatile vietii, dezamagiri in dragoste, pseudo-vedetism, vise indeplinite si sperante naruite.

Totul este cantat intr-un stil pop-folk, dar foarte alert si zgomotos, amintind de muzica celor de la The Killers, care de altfel se numara printre idolii si sursele de inspiratie ale tinerei scotiene. Marilyn Monroe si James Dean au inspirat-o in scrierea piesei „Footballer’s wife”, iar admiratia ei pentru actorul Jake Gyllenhaal a stat la baza piesei „L.A.”.

Alte cantece lansate de pe acest album care s-au bucurat de succes sunt: „Let’s start a band”, „Mr. Rock & Roll”, „Poison Prince” (care face referire la Pete Doherty, solistul Babyshambles) si „This is the life”.

Nascuta in Bishopbriggs, Glasgow, pe 25 august 1987, Amy Macdonald si-a descoperit pasiunea pentru muzica la varsta de 12 ani, cand a cumparat albumul „The man who”, cu banii primiti de la bunica ei. A fost atat de impresionata de muzica celor de la Travis, incat s-a apucat sa invete singura sa cante la chitarile tatalui ei.

Site util: www.thisisthelife.ro

Trei ani mai tarziu, Amy deja canta pe scena, la Starbucks-ul local. A intrat la facultate, dar si-a luat un an de pauza pentru a se dedica muzicii si a inceput sa trimita demo-uri la diferite case de discuri. In scurt timp, a fost remarcata de producatorul Pete Wilkinson de la Melodramatic Records, care a ajutat-o sa-si imbunatateasca materialul discografic.

Daca iti place stilul celor de la Travis, Razorlight, The Killers, The Libertines, The Verve si Oasis, cu siguranta vei indragi si muzica lui Amy Macdonald.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus