Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Andrea Bocelli

Profil de artist: Andrea Bocelli

Nascut in Lajatico, Toscana, Andrea Bocelli si-a dorit sa calce pe urmele idolilor lui, Mario Del Monaco, Beniamino Gigli si Franco Corelli. Dupa ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitate din Pisa, a profesat ca avocat pentru o scurta vreme. Fiind insa pasionat de muzica, s-a apucat sa studieze cu mari maestrii, printre care chiar tenorul Franco Corelli.

Dupa inregistrarea piesei „Miserere”, vocea lui Andrea Bocelli devine cunoscuta si in afara Italiei, mai ales prin dueturile cu solista Sarah Brightman. In 1996 si 1997, artistul italian a ajuns in topurile din toata lumea cu albumul de debut „Romanza”, cu care a castigat discul de platina pentru vanzarea a 16 milioane de copii. Nominalizarea la Premiile Grammy pentru Cel mai bun artist a marchat un eveniment special, deoarece a fost pentru prima data cand un cantaret de muzica clasica era nominalizat la aceasta categorie. Duetul cu Celine Dion, „The Prayer”, a castigat oremiul Globul de Aur pentru Cea mai buna piesa.

In 2001, Andrea Bocelli a lansat „The Music of Silence” si „Cieli di Toscana”, obtinand doua premii pentru Albumul anului la Premiile Brit. Aceste succese au fost urmate in 2006 de „Amore”, album la care solistul a colaborat cu Stevie Wonder si Christina Aguilera. Albumul „The best of Andrea Bocelli – Vivere” (2007) este o colectie a celor mai populare piese, dar include si melodii noi, realizate in colaborare cu Laura Pausini, Lang Lang si Kenny G. „Incanto”, ultimul album semnat Andrea Bocelli, contine muzica traditionala italieneasca.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus