Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Catalin Josan

Profil de artist: Catalin Josan

Pe Catalin Josan il stii de la Megastar. Fie te-a incantat de la prima melodie, fie ai ajuns sa-i apreciezi calitatile vocale treptat. Vocea bine definita, naturaletea, atitudinea energica si spiritul de invingator l-au adus in situatia de a semna un contract cu Universal Music Romania si de a lansa „Megastart”, albumul lui de debut.

Castigatorul primei editii a Megastarului romanesc s-a nascut la 4 martie 1987, la Chisinau, in Republica Moldova. A absolvit liceul de muzica Ciprian Porumbescu, specialitatea pian, si se poate mandri ca a invatat singur sa cante la chitara. In prezent, este student al Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, facultatea canto clasic, iar in viitor urmeaza sa se transfere la Conservatorul din Bucuresti.

Site: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cătălin_Josan

Dupa ce a fost desemnat castigator la Megastar, viata lui Catalin Josan s-a schimbat. A devenit artist Universal Music Romania, a intrat in studiouri pentru inregistrarea pieselor de pe albumul de debut, a dat interviuri, a cunoscut lumea din bransa si s-a mutat la Bucuresti. Cu toate acestea, „megastarul” afirma ca el a ramas la fel si singurele modificari din viata lui tin de prioritati si de programul de munca. Producatorul executiv al albumului „Megastart” este Marius Moga, iar Catalin a participat inca de la inceput la discutiile despre conceptul, liniile melodice si versurile cantecelor care urmau sa intre pe primul sau album.

Dupa ce in 2008 s-a calificat in finala Eurovision cu doua piese, „When We’re Together” si „Run Away”, Catalin s-a inscris si anul acesta in concurs, cu piesa Stop, compusa de Eduard Carcota (muzica) si Cristian Hriscu Badea (versuri). Cantecul s-a calificat in finala nationala din 31 ianuarie.

Catalin Josan si Eduard Carcota s-au cunoscut la Eurovision 2008. Vocea lui Catalin i-a atras atentia lui Eduard si l-a determinat sa compuna o piesa pentru Eurovision 2009, pe care a gandit-o special pentru Catalin. Cei doi au lucrat impreuna, iar cand piesa era aproape terminata au decis sa introduca si o voce feminina. Asa au intrat in scena Pepper Girls, semifinalistele celei de-a treia editii Megastar.

„Sunt foarte incantat de faptul ca anul acesta vom merge la Eurovision cu o piesa la care s-a lucrat cu mare atentie in detaliu. Am incredere in aceasta melodie, in talentul lui Eduard, in plusul de valoare pe care il aduc vocile Ralucai, Laurei si a lui Jo. Nu in ultimul rand, am incredere in toti cei carora le va placea piesa, cei care de altfel speram ca ne vor si sustine cu voturile lor. Tin sa le multumesc inca de pe acum”.

Eduard Carcota este si el incantat de colaborarea cu Catalin: „Experienta de cativa ani in Eurovision m-a determinat sa ma exprim scurt si la obiect in acest an, prin piesa „Stop”. Am ales sa fie interpretata de Catalin, un muzician inteligent si carismatic, care poate sa umple scena unui concurs de o asemenea anvergura”.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus