Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Fergie

Profil de artist: Fergie

Stacy Ann „Fergie” Ferguson, cunoscuta mai bine sub numele de Fergie, s-a nascut in 17 martie 1975, in California. Cariera si-a inceput-o la varsta de 8 ani, cand a fost vocea personajului Sally Brown in „It’s Flashbeagle, Charlie Brown”.

Site oficial: http://fergie.blackeyedpeas.com/

La putin timp dupa aceasta, Fergie a avut prima aparitie la show-ul de televiziune „Kids Incorporated”, in cadrul caruia a aparut timp de 5 ani, in peste 100 de editii.

In anul 1990, devine componenta a grupului de fete Wild Orchid. Trupa a lansat doua albume, dar cel de-al treilea album a fost doar inregistrat, intrucat casa de discuri a refuzat sa-l lanseze. Fergie a parasit formatia Wild Orchid la putin timp dupa acest incident.

Fergie a facut un pas nou in cariera in anul 2003, cand Will.I.Am. de la Black Eyed Peas, pe care il cunoscuse intr-un club din Los Angeles, i-a propus sa devina solista trupei, ramasa fara voce feminina dupa plecarea lui Kim Hill. Inainte de aceasta invitatie, Fergie inregistrase 5 piese cu baietii de la Black Eyed Peas, pentru a le demonstra ca stie sa cante.

In septembrie 2006, dupa doua albume de succes realizate impreuna cu Black Eyed Peas, Fergie si-a lansat primul material discografic solo, „The Dutchess”. Piesele „London Bridge”, „Glamorous” si „Big Girls Don’t Cry” au ajuns pe locul intai in topul Billboard Hot 100.

De curand, Fergie a lansat piesa „Labels or Love”, inclusa pe coloana sonora a filmului „Sex and the City”. Single-ul va face parte si de pe varianta deluxe a albumului de debut al artistei, „The Dutchess”. Materialul, care s-a vandut pana in prezent in peste 6 milioane de exemplare, va fi reeditat si va contine patru piese noi: „Labels or Love”, „Barracuda” (cover al unei piese a celor de la Heart), „Clumsy” (Souljaboy Remix) si „Party People feat. Nelly”.

  • Citeste despre coloana sonora „Sex and the City”.
  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus