Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Gabriella Cilmi

Profil de artist: Gabriella Cilmi

E greu de crezut ca Gabriellei Cilmi i s-a spus, pe vremea cand era o copila, ca ii lipseste disciplina necesara pentru a urma o cariera in domeniul muzical. Iat-o acum pe tanara din Australia, la doar 16 ani, cucerind topurile din intreaga lume cu hit-ul „Sweet About Me”.

Povestea ei „muzicala” a inceput in anul 2004 cand, interpretand o piesa Rolling Stones la un festival din Melbourne, a atras atentia unui reprezentant al casei de discuri Warner Music. Desi avea doar 13 ani, Gabriella a calatorit in SUA si in Marea Britanie, unde i s-au oferit contracte majore, cantareata semnand in cele din urma cu Island Records UK.

Site oficial: www.gabriellacilmi.com

Inainte de a-si lansa albumul de debut – „Lessons To Be Learned”, pe 31 martie 2008, Gabriella Cilmi a avut cateva melodii incluse pe coloanele sonore ale unor filme: „Don’t Tell Me” si „Sorry” s-au „auzit” in filmul australian „Hating Alison Ashley”, iar piesa „Sanctuary” in filmul „St Trinian’s”. Serialul „Echo Beach”, difuzat la inceputul lui 2008 pe ITV1, a inclus si el cateva piese de-ale Gabriellei. Apoi, tanara cantareata a inceput sa cante in turneele unor artisti consacrati, precum Rufus Wainwright in Australia (ianuarie 2008) si Nouvelle Vague, in Marea Britanie (februarie 2008).

In martie 2008, Gabriella Cilmi a lansat single-ul care a facut-o celebra. „Sweet about me” a debutat in UK Singles Chart pe pozitia 68, urcand pe locul 50 in urmatoarea saptamana si pe 20, dupa lansarea albumului „Lessons to be learned”.

A urmat o perioada de concerte sustinute din martie pana in mai 2008 alaturi de trupele Sugababes si Nouvelle Vague, in turneele lor din Marea Britanie. Cel de-al doilea ei single, „Save The Lies”, a fost lansat exclusiv pe website-ul The Sun, in iulie 2008, ajungand in topul Fresh 40 „Out Of Office Remix”.

  • BIO: Gabriella Cilmi s-a nascut la 10 octombrie 1991, in Melbourne, Australia, unde locuieste si in prezent, cu parintii si cu fratele ei. De mica, s-a aratat interesata de o paleta larga de stiluri muzicale, in special de artistii Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T.Rex si Cat Stevens.

Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus