Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Jack Johnson

Profil de artist: Jack Johnson

Este ecologist convins si fost campion de surfing profesionist. Locuieste in Hawaii si mai mereu il vezi in haine lejere, cu flip flopsi in picioare si bronz sanatos, californian.

Are trei pasiuni declarate – muzica, surfingul si familia – si reuseste sa le imbine de minune: surful l-a invatat sa iubeasca si sa respecte natura, muzica il ajuta sa militeze pentru o planeta mai buna, iar familia il sprijina in tot ceea ce face.

In orice turneu s-ar duce, Jack se bucura de compania copiilor si a sotiei lui, impreuna cu care a infiintat Kokua Hawaii Foundation, organizatie nonprofit ce sustine educatia mediului inconjurator in scolile si comunitatile din Hawaii.

Pe langa implicarea in probleme de mediu, Jack Johnson detine, impreuna cu managerul lui, Emmett Malloy, casa de discuri Brushfire Records, astfel incat este liber sa creeze muzica asa cum ii place: ritmuri linistite de folk, soft rock si reggae, dar versuri puternice, cu mesaje politice si ecologiste.

In plus, Jack a dat un foarte bun exemplu pentru ceilalti artisti atunci cand si-a inregistrat ultimul album, „Sleep through the static”, intr-un studio ecologic, construit numai din materiale nepoluante si alimentat de energie eoliana.

Acesta este Jack Johnson. Cantaret, compozitor, cineast, ecologist, surfer. Are 33 de ani si multe de spus, prin muzica, despre lume, despre viata… Pana pe la 17 ani s-a ocupat de surfing, apoi si-a descoperit pasiunea pentru muzica si film.

In timpul studentiei, Jack a inceput sa compuna si a fost repede remarcat de catre J.P. Plunier, mana dreapta a lui Ben Harper, unul dintre cei mai importanti cantareti ai anilor ’90. Plunier s-a ocupat de partea de productie a albumului de debut al lui Jack, „Brushfire Fairytales” (2001), iar Ben Harper a contribuit cu chitara.

„On and On”, al doilea album semnat Jack Johnson, a fost lansat in 2003, iar al treilea – „In Between Dreams” – a aparut doi ani mai tarziu si i-a adus artistului doua premii Brit: International Male Solo Artist si International Breakthrough Act. Dar cel mai mare succes l-a avut ultimul album lansat, „Sleep Through the Static” (2008). In saptamana lansarii, s-a vandut in 375.000 de exemplare si a intrat direct pe prima pozitie in topul de vanzari Billboard.

Mai trebuie mentionat faptul ca Jack s-a ocupat si de coloana sonora a filmului „Curious George” (2006), care i-a adus primul loc in Billboard Top 200 si in clasamentul Rock Albums. Pentru anul 2008, cantaretul hawaiian are in agenda turnee in Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Europa, SUA, Canada si Brazilia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus