Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: James Morrison

Profil de artist: James Morrison

James Morrison s-a nascut pe 13 august 1984, in Rugby, Marea Britanie, si pana la varsta de 24 de ani a devenit un cantaret, compozitor si chitarist cunoscut in toata lumea.

Primul single lansat de James Morrison a fost „You Give Me Something”, in 2006, piesa care a devenit un mare hit in Europa, Australia si Japonia, clasandu-se pe pozitia 5 in topul UK si pe primul loc in Noua Zeelanda. Albumul lui de debut, „Undiscovered”, a urcat pana pe pozitia intai in topurile din Marea Britanie.

Site oficial: www.jamesmorrisonmusic.com

Cel de-al doilea single extras de pe acest album a fost „Wonderful World”, piesa care a intrat in Top 10 in Marea Britanie, ajungand pana pe locul opt. Aceeasi pozitie a atins-o si in Olanda. Urmatorul single al lui James Morrison a fost „The Pieces Don’t Fit Anymore”, lansat in decembrie 2006. Anul urmator, cantaretul britanic a fost nominalizat la trei premii BRIT Awards si a castigat la categoria Best British Male Solo Artist.

In aprilie 2007, cantaretul britanic a fost recompensat cu titlul AOL Breaker artist, in urma unui concurs in care castigatorii au fost alesi in functie de voturile fanilor. James Morrison a fost prezent si la Concert for Diana, din 1 iulie 2007, unde a interpretat hiturile „Wonderful World” si „You Give Me Something”. In septembrie 2008, James Morrison si-a lansat cel de-al doilea album, intitulat „Songs for You, Truths for Me”. Single-ul „You Make It Real” a precedat aceasta lansare.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus