Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Juanes

Profil de artist: Juanes

Juanes, pe numele lui adevarat Juan Esteban Aristizabal Vasquez, s-a nascut la 9 august 1972 in orasul Medellin, Columbia. Inca de la varsta de 6 ani, a inceput sa cante la chitara, sub indrumarea tatalui si a fratelui mai mare.

La 14 ani, Juanes s-a orientat spre muzica rock si a initiat primul lui proiect muzical important: trupa Ekhymosis, avandu-i drept model pe cei de la Metallica. In 11 ani de existenta, Ekhymosis a scos 7 albume, devenind o formatie foarte populara in Columbia.

In anul 2000, Juanes s-a hotarat sa paraseasca grupul si sa se orienteze spre o cariera solo. Cautand noi experiente si surse de inspiratie pentru muzica lui, cantaretul s-a stabilit in Los Angeles, unde a inceput sa lucreze la primul lui album solo, impreuna cu producatorii Argentinos Gustavo Santaolalla si Anibal Kerpe.

Materialul a iesit pe piata sub numele de „Fijate Bien„. Desi nu a starnit numai reactii pozitive, acest album i-a deschis lui Juanes drumul catre succes si, in 2001, artistul a primit 7 nominalizari la premiile Grammy Latine.

Cel de-al doilea album solo al lui Juanes, „Un Dia Normal„, s-a bucurat de un succes deosebit in toata America Latina, devenind albumul spaniol cel mai vandut in plan international, iar super-hit-ul „A Dios le Pido” a facut furori in toata lumea.

Albumul „Una Dia Normal” l-a ajutat pe Juanes sa ajunga pe piata nord-americana si sa aiba colaborari cu artisti precum Nelly Furtado (piesa „Fotografia”) si Black Eyed Peas („La Paga”).

Cel de-al treilea al sau, „Mi sangre”, a fost lansat in 2004 si cuprinde hiturile „La camisa negra„, „Nada valgo sin tu amor”, „Volverte a ver” sau „Para Tu Amor„.

Cel mai recent album Juanes, intitulat „La Vida… Es Un Ratico„, este inregistrat in totalitate in limba spaniola si a fost inspirat de un eveniment nefericit din viata artistului: moartea unei rude, mai exact de replica pe care mama lui a avut-o la aflarea vestii triste: „Life is a moment…”.

Continuand sa perfectioneze armonizarea sound-ului rock cu ritmuri traditionale columbiene, piesele de pe acest album imbina doua teme principale: speranta ca societatea se poate schimba si impresiile personale ale lui Juanes despre dragoste si despre relatii.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Sus