Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Lil’ Wayne

Profil de artist: Lil’ Wayne

Raperul Lil’ Wayne si-a inceput cariera la 16 ani, ca membru al grupului Hot Boys, pe la inceputul anilor ’90. Dupa ce trupa s-a destramat, Lil’ Wayne a inceput sa lucreze la o cariera solo, lansandu-si primul album in 1999 – „Tha Block is Hot”, si pe cel de-al doilea, „Lights Out”, in 2000.

Dupa cateva probleme cu casa de discuri Cash Money, Wayne a lansat in 2002, „500 Degreez”, album care s-a bucurat de succes, mai cu seama datorita hitului „Way of Life”. Urmatorul material discografic, „Tha Carter”, a fost lansat doi ani mai tarziu si s-a afirmat prin single-ul „Go DJ!”. Acest album a insemnat o tehnica imbunatatita pentru Lil’ Wayne, desi rapperului i s-a reprosat de multe ori ca stilul lui se aseamana cu cel al lui Jay-Z.

In 2005, la numai 23 de ani, Lil’ Wayne a fost numit presedinte al label-ului Cash Money, devenind o figura emblematica pentru hip-hop-ul sudist. Artistul este acum un adevarat trendsetter, succesul si popularitatea lui crescand considerabil, lucru ce a dus la colaborari cu artisti precum Destiny’s Child, 3LW si Paul Wall.

In 2008, Lil’ Wayne a lansat „Tha Carter III”, album ce a debutat pe locul 1 in SUA, cu 1 milion de discuri vandute in prima saptamana de la lansare si cu single-ul „Lollipop” situat pe primul loc in topul Billboard.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus