Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de artist: Ne-Yo

Profil de artist: Ne-Yo

Ne-Yo, pe numele lui adevarat Shaffer Chimere Smith, s-a nascut in octombrie 1982 si are origini africane, asiatice si americane, fapt ce se poate observa atat din trasaturile fizice, cat si din muzica pe care o canta. Albumul lui de debut, „In my own words”, a fost lansat la inceputul anului 2006, prin intermediul casei de discuri DefJam Recordings, si a debutat ca numarul 1 in topul Billboard 200. Materialul s-a vandut in peste 300.000 de exemplare si a fost recompensat cu discul de platina. Cel de-al doilea album al lui Ne-Yo a fost lansat in mai 2007 si include hitul omonim „Because of you”.

Site oficial: www.defjam.com

Interpretul afro-asiatico- american este cunoscut atat pentru piesele pe care le interpreteaza, cat si pentru cele pe care le compune. El cel care a scris „Unfaithful” pentru Rihanna, „Let me love you” pentru Mario, „Gallery” a lui Mario Vasquez sau hitul „Irreplaceable”, interpretat de Beyonce.

Pe langa acestia, Ne-Yo a mai compus piese pentru Britney Spears, Whitney Houston, Celine Dion si Enrique Iglesias, iar in viitor are in plan colaborari cu Craig David, Usher, Chris Brown, Jennifer Hudson, Leona Lewis si Lindsay Lohan. Exista si unele zvonuri cum ca Ne-Yo ar putea colabora cu will.i.am, membru Black Eyed Peas, pentru viitorul album al lui Michael Jackson.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus