Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Profil de trupa: Snow Patrol

Profil de trupa: Snow Patrol

La inceput, in 1994, a fost Polar Bear, o trupa scotiano-irlandeza care canta rock alternativ prin pub-uri. Apoi, in 1997, Gary Lightbody, Paul Wilson, Nathan Connolly si Tom Simpson s-au redenumit in Snow Patrol si au lansat „Starfighter Pilot”, un EP cu 3 piese. Dupa cooptarea tobosarului Jonny Quinn, Snow Patrol a lansat albumul „Songs for polarbears”, iar piesa „One Hundred Things You Should Have Done in Bed” a devenit hit.

Site oficial: www.snowpatrol.com

Au urmat „When It’s All Over We Still Have to Clear Up” (2001), si „Final Straw” (2003), album care a urcat pe locul 3 in topul albumelor din Marea Britanie, melodia „Run” a debutand pe locul 5 in topul single-urilor. In 2006, s-a lansat albumul „Eyes Open”, iar piesa „Chasing Cars” s-a situat foarte bine in topuri, fiind inclusa pe coloana sonora a filmului „Grey’s Anatomy”.

Pana la sfarsitul lui 2006, „Eyes Open” a devenit cel mai bine vandut album in Marea Britanie, cu 1.6 milioane de exemplare vandute. Si in SUA, albumul a casigat discul de platina, vanzandu-se in peste un milion de copii. In 24 octombrie 2008, Snow Patrol va lansa cel de-al cincilea lor album, „A Hundred Million Suns”, iar primul single extras va fi „Take Back the City”.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus