Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Propunerea

Propunerea

PLOT

Filmul incepe in mijlocul unui schimb de focuri intre politie si o banda de talhari. Charlie Burns (Guy Pearce) si fratele sau Mikey (Richard Wilson) sunt capturati de capitanul Stanley (Ray Winstone) care le face o propunere.

Cei doi, impreuna cu fratele lor, Arthur (Danny Huston), sunt cautati de politie pentru viol si crima de o brutalitate iesita din comun. Stanley il va spanzura pe Mikey, in varsta de 14 ani, in ziua de Craciun daca Charlie nu il va omori pe celalalt frate al lui, Arthur.

Charlie porneste pe drumuri primejdioase sa-l gaseasca pe Arthur, care s-a retras in munti cu restul bandei. Intre timp Eden Fletcher, un puternic proprietar de terenuri, aude de propunerea lui Stanley si e furios. El incita multimea care ii cere capitanului sa aiba loc o biciuire publica a lui Mikey, desi Stanley incerca sa-l protejeze pe baiat.

Intre timp, Charlie este atacat de un grup de renegati bastinasi, dar este salvat la timp de Arthur. Dupa ce intalneste un detasament de politie, Arthur isi da seama ca fratele lui venise cu intentia de a-l ucide. in cele din urma, cei doi frati isi unesc fortele pentru a-l scoate pe Mikey din inchisoare.

DIN CULISE

  • Pentru a fi cat mai autentice, hainele folosite la filmari au fost confectionate manual, inclusiv nasturii.
  • Initial, regizorul John Hillcoat i-a propus lui Nick Cave sa fie autorul coloanei sonore a western-ului. In cele din urma, Cave a ajuns sa se ocupe si de scenariu, pe care l-a scris in trei saptamani.
  • Muzica lui Nick Cave apare pe multe soundtrack-uri celebre („Batman Forever”, „Shreck 2”, „I am Sam”, „Dumb and Dumber”, „Scream”). De asemenea, a realizat impreuna cu Kylie Minogue hitul „Where the wild roses grow”.
  • John Hillcoat are regizat si montat cu succes videoclipuri pentru Placebo, Depeche Mode, INXS, Crowded House, Robert Plant, Suede. Muse etc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus