Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > "Alice in Tara Minunilor" are incasari de peste 1 miliard de dolari

"Alice in Tara Minunilor" are incasari de peste 1 miliard de dolari

„Alice in Tara Minunilor”, fenomenul Disney 3D, va depasi suma de 1 miliard de dolari acumulata in box-office la nivel mondial. Astfel, productia lui Tim Burton devine cea de-a sasea din istoria filmului care depaseste „bariera miliardului” si singura care atinge aceasta performanta fiind lansata in sezonul de primavara.

„Alice in Tara Minunilor” a strans deja 332 de milioane de dolari pe piata americana si 667 de milioane de dolari din incasarile internationale. Filmul cu Johnny Depp, Helena Bonham Carter si Mia Wasikowska a avut premiera in majoritatea tarilor la inceputul lunii martie 2010 si doar in Japonia a acumulat 108 milioane de dolari in box-office. Desi a devenit disponibil si pe DVD, pasionatii de film inca mai merg la cinematograf ca sa vada productia in format 3D.

„Alice in Tara Minunilor” este cel de-al doilea mega-succes marca Disney care depaseste miliardul, dupa „Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort”, film tot cu Johnny Depp, care a avut incasari de 1,07 miliarde de dolari de la data lansarii, in iunie 2006.

In afara de aceste doua productii Disney, celelalte patru filme cu incasari de peste un miliard de dolari la nivel mondial sunt „Avatar”, „Titanic”, „The Lord of the Rings: The Return of the King” si „The Dark Knight”.

David Kornblum, vicepresedintele companiei Disney, a declarat ca este impresionat de aceste rezultate si ca nu se astepta ca intr-o perioada asa de scurta filmul „Alice in Tara Minunilor” sa obtina atatia bani din incasari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus