Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > "Disparitia Giuliei" a primit Premiul publicului la Festivalul Filmului European

"Disparitia Giuliei" a primit Premiul publicului la Festivalul Filmului European

Directorul Festivalului Filmului European, Ariadna Ponta, de la Institutul Cultural Roman, a anuntat in 15 mai 2010, la Muzeul Taranului Roman (MtR), filmul din festival care a obtinut Premiul Publicului la Bucuresti, dar si un top cinci al celor mai apreciate pelicule din selectia de peste 50 de filme din 28 de tari, de la Marea Britanie la Israel.

Astfel, dupa „Disparitia Giuliei”, o comedie cu oameni din diferite generatii, s-au clasat, in ordine: drama „Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupa colt”, de Stephan Komandarev; comedia romantica „Vrei sa ne casatoresti?”, regizat de Micha Lewinsky; filmul maghiar „Cameleon”, o drama psihologica in regia Krisztinei Goda si „Lupul”, o drama contemporana care se desfasoara in mijlocul naturii salbatice din nordul Suediei, in regia lui Daniel Alfredson. Cinci dintre spectatorii care au votat, selectati prin tragere la sorti, au fost premiati de organizatorul festivalului, Institutul Cultural Roman.

Filmul ales pentru inchiderea oficiala a editiei bucurestene a Festivalului Filmului European, care se mai desfasoara in patru orase din tara, a fost „Baaria” (Italia, 2009), in regia lui Giuseppe Tornatore. Proiectia a avut loc dupa gala, in Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la MtR, unde, pe parcursul noptii, au fost proiectate o serie de filme care s-au bucurat de succes la editiile trecute ale Festivalului Filmului European, grupate intr-o colectie „Vintage”, in premiera la aceasta editie a evenimentului.

Filmele ale caror proiectii vor continua la MtR pana duminica sunt: „Copilul”, de Jean-Pierre & Luc Dardenne (Belgia/Franta, 2005), „Fratele meu este fiu unic”, de Daniele Luchetti (Italia, 2007), „Sarajevo, dragostea mea”, de Jasmila Zbanic (Bosnia Hertegovina/ Germania/ Austria/ Croatia, 2005), „Cu capul inainte/ Gegen die Wand”, de Fatih Akin (Germania/ Turcia, 2004), „Sah la rege”, de Nicolai Arcel (Danemarca, 2004), „Cazul Furtwängler”, de István Szabó (Ungaria, 2001), „Fratele lui”, de Patrice Chéreau (Franta, 2004) si „Secretul”, de Michael Haneke (Franta/ Austria/ Germania/ Italia, 2005).

  • Cea de-a 14-a editie a Festivalului Filmului European are loc in perioada 6 – 30 mai 2010 in patru orase: Bucuresti (6-16 mai), Brasov (13-16 mai), Iasi (20-23 mai), Tirgu-Mures (21-23 mai) si Timisoara (27-30 mai).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus