Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > "El secreto de sus ojos" – prezentat in exclusivitate la B-EST IFF 2010

"El secreto de sus ojos" – prezentat in exclusivitate la B-EST IFF 2010

„El secreto de sus ojos”, premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2010, va fi prezentat in exclusivitate si intr-o singura proiectie in cadrul Festivalul International de Film Bucuresti (B-EST IFF), desfasurat intre 20 – 25 aprilie 2010. Astfel, se continua traditia B-EST de a prezenta filme recunoscute in competitii internationale prestigioase.

Filmul „El secreto de sus ojos”, regizat de cineastul argentinian Juan Jose Campanella, a fost lansat la Festivalul International de Film de la Toronto si a fost selectionat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la San Sebastian. A urmat selectia in cadrul Festivalului International de Film de la Havana, unde a primit nu mai putin de cinci premii – Premiul special al juriului, Cel mai bun actor, Cea mai buna actrita, Premiul publicului si Cea mai buna coloana sonora. De asemenea, filmul lui Campanella a fost principalul castigator al celei mai recente editii a Premiilor Academiei Argentiniene de Film (13 statuete).

Succesul si valoarea filmului au fost reconfirmate la inceputul lui martie 2010, cand „El secreto de sus ojos” a primit Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in defavoarea favoritelor „Das Weisse Band” si „Un Prophete”, devenind astfel „invingatorul lui Haneke si-al lui Audiard”.

Filmul urmareste povestea lui Benjamin Esposito (Ricardo Darín) care, de 25 de ani, este chinuit de amintirea unei teribile crime… Iesit la pensie, Benjamín decide sa rememoreze intreaga istorie si sa reviziteze un trecut plin de iubire, prietenie si moarte. Dar amintirile, odata eliberate si reanalizate la infinit, ii vor modifica punctul de vedere asupra trecutului si-i vor rescrie viitorul.

  • Sursa: www.artboom.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus