Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > "In deriva" – primul serial HBO filmat in Romania

"In deriva" – primul serial HBO filmat in Romania

„In deriva” este primul serial de televiziune produs de HBO Europa Centrala in Romania si se filmeaza in Bucurestii Noi pana la sfarsitul lunii august. Realizat in regia lui Adrian Sitaru si Titus Muntean, filmul il are pe Marcel Iures in rolul principal. Din distributie mai fac parte Maria Dinulescu, Vlad Zamfirescu, Maria Mitu, Bogdan Dumitrache si Tamara Cretulescu.

„In deriva” este bazat pe serialul israelian „Be Tipul”, recompensat cu mai multe premii de Academia de televiziune israeliana. In 2007, drepturile au fost cumparate de HBO US, care a produs serialul sub titlul „In Treatment”, cu Gabriel Byrne in rolul principal. „In Treatment” a avut parte de cronici pozitive si a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal.

Serialul „In deriva” se concentreaza pe una dintre caracteristicile societatii moderne, sedinta de terapie, vazuta prin ochii unui psihiatru de succes, dar a carui viata profesionala si personala risca sa se destrame. Fiecare episod dintre cele 45 ale serialului se concentreaza pe cate o sesiune de terapie – patru sedinte individuale intre psihiatru si pacientii lui, urmate de cate un episod saptamanal axat pe vizita psihiatrului la propriul sau terapeut.

Filmarile pentru serialul „In deriva” au debutat in aprilie 2010 si se vor incheia la sfarsitul lunii august, urmand ca lansarea oficiala sa aiba loc pe 6 decembrie 2010, la HBO Romania.

Andrei Cretulescu, producatorul serialului, a explicat pentru Mediafax modul de lucru la productie si asteptarile postului de televiziune cu privire la serialul sau: „Sunt 45 de episoade care se vor difuza de luni pana vineri. O noua zi – un nou pacient, iar saptamana urmatoare, o luam de la capat. Titus (Muntean, n.r.) si Adi (Sitaru, n.r.) au regizat primele 10 episoade cu schimbul, iar de la 11 incolo – cate cinci fiecare, in calupuri de cate doua saptamani”.

Cu privire la alegerea „In Treatment” ca primul serial adaptat de HBO in regiune, Cretulescu precizeaza:

„Originalul «In Treatment», cel israelian, este extraordinar. Daca HBO US a reusit un remake pe masura, noi de ce-am fi mai prejos? Exact conditiile in care in Romania nu exista inca o traditie in materie (de psihoterapie, n.r.) ne-au convins ca subiectul merita”.

Marcel Iures, actorul care „tine” in spate intregul serial, a declarat pentru Mediafax: „(Mersul la psihoterapeut, n.r.) nu e foarte raspandit in mentalitatea noastra. Dar am descoperit ca avem multi terapeuti, psihoterapeuti si psihiatri de foarte mare valoare. Daca e un lucru bun pentru ei si, oarecum pentru noi, e un lucru rau pentru ca suntem in deriva asa, suntem suferinzi probabil”.

De asemenea, actorul a declarat ca a fost usor sa lucreze cu cei doi regizori si cu actorii din distributia serialului. „Greutatile, daca au fost, le-am perceput aproape la fel si le-am facut fata impreuna. Mi-a facut placere sa recunosc ca tragem la aceeasi caruta si, cand obosea unul, intra celalalt si asa mai departe”.

Cat despre colegii lui de platou, Marcel Iures are numai cuvinte de lauda: „Am contribuit cat am putut (la distributie, n.r.). Ii cunosc pe toti, o parte din ei au trecut prin Teatrul Act, cum sa spun, suntem o familie cumva. Ne admiram, ne pretuim reciproc, eu cred ca sunt exceptionali fara exceptie. E o fata care e formidabila, gimnasta (Maria Mitu, n.r.). E o liceana si este extraordinara. Nici macar nu are de gand sa se faca actrita, in schimb e foarte serioasa, o fascineaza zona, este ca o sugativa, se impregneaza de relatia cu mine, de relatia cu echipa, de toata lumea. E formidabila. Stie textul ca pe apa, e extrem de maleabila. O placere, o placere!”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus