Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > "Lumea vazuta de Ion B." a castigat premiul Emmy

"Lumea vazuta de Ion B." a castigat premiul Emmy

video_youtube

Documentarul „Lumea vazuta de Ion B.”, produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production, a fost rasplatit cu premiul Emmy la categoria Arts Programming, a declarat regizorul Alexander Nanau pentru MEDIAFAX.

Documentarul a fost difuzat in premiera pe 17 decembrie 2009, la HBO Romania, a castigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar si a fost selectionat pana in prezent la peste 30 de festivaluri. Alaturi de „Lumea vazuta de Ion B.”, la sectiunea Arts Programming au mai fost nominalizate: „All My Life: Cazuza” (Brazilia), „Imagine… David Hockney: A Bigger Picture” (Marea Britanie) si „Personas Inside Out” (Japonia).

„Lumea vazuta de Ion B.” prezinta povestea lui Ion Barladeanu, care, din vagabond de pe strazile Bucurestiului, a ajuns artist de prestigiu international. La peste 60 de ani, Barladeanu e cea mai recenta descoperire a artei romanesti. In urma cu trei ani, locuia si lucra in ghena unui bloc bucurestean. In 2009, operele sale erau expuse la Londra, alaturi de cele ale lui Andy Warhol si Marcel Duchamp. In 2010, a fost prezentat intr-o expozitie personala, „Realpolitik”, la o prestigioasa galerie din Paris, operele lui fiind admirate acolo si de actrita Angelina Jolie.

  • Alexander Nanau s-a nascut in Romania si este absolvent al Academiei de Film si Televiziune din Berlin. A lucrat ca regizor second, la mai multe productii de televiziune si filme, printre care „Taking Sides”, in regia lui Istvan Szabo (2001). Din 2002 pana in 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe productii teatrale, puse in scena in Europa. Productia sa „Peer Gynt”, in regia lui Peter Zadek, a fost proiectata la festivaluri de film din Germania si Franta.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus