Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > "Periferic" vine in cinematografele din Romania

"Periferic" vine in cinematografele din Romania

video_youtube

O drama cu accente de thriller, lungmetrajul de debut al unui regizor scolit la Columbia University din New York are la baza o povestire scrisa de Cristian Mungiu si Ioana Uricaru si dezvoltata intr-un scenariu de Tudor Voican si Bogdan George Apetri.

Actrita Ana Ularu construieste un rol dificil, al unei detinute care iese din inchisoare pentru o zi si incearca, in acest rastimp, sa-si puna viata in ordine. In cele 24 de ore cat primeste invoire pentru a merge la inmormantarea mamei sale, Matilda planuieste sa-si ia fiul si sa fuga impreuna din tara. Inainte de ajunge insa la copilul pe care l-a lasat in urma, ea trebuie sa se confrunte cu trecutul ei dureros, cu familia care a respins-o si cu fostul ei iubit. Lupta pentru o viata mai buna ii aminteste ca libertatea poate atarna de o simpla alegere.

Distributia e intregita de Timotei Duma, Andi Vasluianu, Mimi Branescu, Ioana Flora, Ion Sapdaru, Ingrid Bisu. Imaginea este semnata de Marius Panduru.

„Pe tot parcursul procesului de rescriere a acestui film, am fost captivat nu numai de personaje, ci si de constrangerile pe care ti le impune intervalul de timp al actiunii, de 24 de ore. In mod natural, asta limiteaza si caile prin care poti face audienta sa descopere si sa inteleaga personajele. Intotdeauna m-au atras povestile cu un personaj puternic, proeminent si, fara nici o indoiala, Matilda e centrul filmului Periferic. Dar cat de multe poti afla despre o persoana intr-o singura zi? Si, cel mai important, cum?”, e provocarea pe care si-a asumat-o regizorul Bogdan George Apetri si pe care a dus-o la bun sfarsit, dupa cum o demonstreaza premiile, cronicile si spectatorii care au epuizat biletele in festivaluri.

  • Premiera in Romania: In primele saptamani din aprilie, filmul va putea fi vizionat la Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta, Craiova, Arad, Vaslui si Oradea.
  • Site oficial: www.periferic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus