Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > "Politist, adjectiv" a castigat sase Premii Gopo

"Politist, adjectiv" a castigat sase Premii Gopo

Dupa o ceremonie fastuoasa care a avut loc in Sala Unirii din Palatul Parlamentului, marele castigator al premiilor Gopo 2010 a fost filmul „Politist, Adjectiv”, desemnat si Cel mai bun Film. „V-ati plictisit deja de mine, au fost prea multe premii”, a glumit regizorul Corneliu Porumboiu, recompensat pentru Cea mai buna regie.

„Concertul”, principalul adversar al filmului „Politist, Adjectiv”, a castigat la randul lui mai multe dintre premiile puse in joc, precum Cel mai bun montaj, Cea mai buna muzica originala si Cea mai buna scenografie.

La categoria Cel mai bun actor, Dragos Bucur si-a revendicat plin de emotii premiul Gopo pentru rolul lui din „Politist, Adjectiv”, iar premiul pentru Cea mai buna actrita i-a revenit Hildei Peter, pentru rolul din „Katalin Varga”.

Desemnat Cel mai bun actor in rol secundar, Vlad Ivanov i-a multumit regizorului Corneliu Porumboiu pentru ca a indraznit sa faca filmul „Politist, Adjectiv”. Luminita Gheorghiu din productia „Francesca” a obtinut premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, iar Andreea Bosneag a fost cea mai fericita fata din lume, cand si-a revendicat premiul Tanara Speranta.

Cel mai emotionant moment al serii a fost decernarea Premiului pentru intreaga cariera actritei Draga Olteanu Matei. Toti cei prezenti in sala s-au ridicat in picioare pentru a o aplauda pe veterana actrita, care a venit sa-si accepte premiul cu un discurs din care nu a lipsit umorul caracteristic.

Alte premii speciale au fost: Premiul pentru intreaga activitate, decernat lui Dumitru Carambat, si Premiul de Excelenta, primit de Gina Stoica.

Pe covorul rosu amplasat pe treptele de la intrarea in Palatul Parlamentului au pasit actorii nominalizati si cei care urmau sa decerneze premii, cei mai importanti regizori, diverse celebritati si politicieni. Marea absenta a serii a fost Monica Barladeanu, nominalizata la categoria Cea mai buna actrita pentru filmul „Francesca”.

Multe dintre vedetele nominalizate au avut emotii inaintea Galei, iar altele au pasit glumind pe covorul rosu: „Nu e rosu, e grena si asta e deja o problema”, a spus zambind actorul Andi Vasluianu. El a adaugat ca cel mai important lucru este ca exista aceste premii pentru lumea filmului si acesta este „cel mai frumos lucru de pe Pamant.

Actrita Maria Dinulescu, lipsita de emotii, a declarat ca adora filmul „Politist, Adjectiv”, pentru ca este „cel mai bun film romanesc, este filosofie pura”. Diana Cavallioti a pasit vesela pe covorul rosu si a spus ca pentru ea acest eveniment este o seara speciala pentru ca are doua nominalizari.

Intregul concept muzical de pe durata spectacolului a fost inedit, Mihai Dobre de la Suie Paparude remixand parti muzicale ale filmelor din categoria Cel mai bun lungmetraj. Astfel, micile pauze dintre decernarea premiilor au fost animate de mixuri sonore si de proiectii video cu scene din cadrul filmelor nominalizate

In afara de premiile pentru filmele anului 2009, organizatorii nu au uitat nici de filmele anului 2010. Astfel, in timpul galei au fost ecranizate diverse montaje care prezentau scurte clipuri cu filmele care vor avea premiera in acest an.

Lista completa a castigatorilor Premiilor Gopo 2010:

Cel mai bun film de lungmetraj: Politist, Adjectiv

Cea mai buna regie: Corneliu Porumboiu – Politist, Adjectiv

Cel mai bun scenariu: Corneliu Porumboiu – Politist, Adjectiv

Cel mai bun actor intr-un rol principal: Dragos Bucur – Pentru rolul Cristi din filmul Politist, Adjectiv

Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Hilda Peter – Pentru rolul Katalin Varga din filmul Katalin Varga

Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Vlad Ivanov – Pentru rolul Anghelache din filmul Politist, Adjectiv

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Luminita Gheorghiu – Pentru rolul Ana din filmul Francesca

Cea mai buna imagine: Marius Panduru – Politist, Adjectiv

Cel mai bun montaj: Ludo Troch – Concertul

Cel mai bun sunet: Dana Bunescu, Cristinel Sirli – Amintiri din epoca de aur

Cea mai buna scenografie: Cristian Niculescu – Concertul

Cele mai bune costume: Svetlana Mihailescu – Calatoria lui Gruber

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura: Michelle Constantidines, Dana Busoiu, Catherine Crassac, Adelina Popa – Concertul

Cel mai bun film documentar: Lumea vazuta de Ion B. (Romania, 2009)

Cel mai bun film de scurtmetraj: Nunta lui Oli (Romania, 2009)

Premiul „Tanara speranta”: Andreea Bosneag – Cea mai fericita fata din lume

Premiul pentru intreaga activitate: Dumitru Carabat

Premiul pentru intreaga cariera: Draga Olteanu Matei

Premiul special: Gina Stoica – Etaloneur

Premiul publicului (Pentru filmul cu cel mai mare succes in box office in 2009): Amintiri din epoca de aur: Tovarasi frumoasa e viata! Regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu

Cel mai bun film european: Gomora/Gomorrah (Italia-Franta)

Premiul special pentru sustinerea cinematografiei din Romania: Henri Paul – Ambasadorul Frantei la Bucuresti

Cea mai buna muzica originala: Armand Amar – Concertul

Comments

comments

Lasă un răspuns