Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: Atlasul Norilor si sfarsitul lumii

Recenzie: Atlasul Norilor si sfarsitul lumii

"Atlasul Norilor“ nu-i vreun film care sa te dea pe spate cu arta interpretativa a actorilor. Dar e un film care va ajunge in cursa pentru Oscar datorita scenariului (adaptare dupa romanul-Lego cu acelasi nume, scris de David Mitchell si disponibil si pe piata romaneasca), costumelor, machiajului.

Nu stiu cat de tare vor da lovitura fratii Wachowski (aceiasi regizori ai trilogiei Matrix) cu Atlasul Norilor, dar eu ma declar multumita de film.

Pentru ca sunt adepta teoriei reincarnarii, a evolutiei sufletului cu fiecare viata parcursa, a karmei. Iar filmul pe asta e construit.

500 de ani in trei ore

Cele sase povesti plamadite din Bine si Rau in egala masura acopera o perioada de 500 de ani; si parca le vezi cu ochii mintii cum sunt plasate pe o spirala ascendenta, al carei capat desavarsit ti se arata dupa – trebuie sa recunosc – trei ore cam obositoare de stat nemiscata in scaun. Aici cred ca au sfestelit-o nitel cu povestea: nu plangea nimeni daca o derulau mai pe scurt.
 
Daca nu esti un fan al teoriilor enuntate mai sus, n-o sa inghiti acest ghiveci de naratiuni, oricat de mare ar fi. Iar daca te numeri printre „credinciosi“, ai inteles ideea si dupa prima jumatate de ora, cand toate povestile vor fi fost trecute in revista de doua ori. 

Ce se intampla dupa Apocalipsa?

Cu Atlasul Norilor e la fel ca si cu sfarsitul lumii: unii nu vor sa auda despre asta, altii stiu ce inseamna, de fapt: inceputul unei noi ere, un nou ciclu de viata, o noua poveste. Dar lectia pe care cred c-a invatat-o toata lumea este ca viata noastra nu ne apartine: toate actiunile noastre modeleaza viitorul rasei umane. De fapt, de noi depinde ce se intampla dupa „sfarsitul lumii“.
  • Distributie: Tom Hanks (6 roluri), Halle Berry (6 roluri), Jim Broadbent (5 roluri), Jim Sturgess (7 roluri).
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus