Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: Cinci eroi de legenda/Rise of the Guardians

Recenzie: Cinci eroi de legenda/Rise of the Guardians

Dupa ce iesi de la „Cinci eroi de legenda“ (o adaptare in romana deloc inspirata a titlului original „Rise of the guardians“) te simti mai copil, mai pur, mai ocrotit de niste forte in care credeai cu ardoare in primii ani ai existentei tale: Mos Craciun si Mos Ene; iar prezentarea (caci marketingul e totul) din film te face sa-i accepti, in egala masura, si pe Iepurasul de Craciun si pe Zana Maseluta si sa te lasi prins in povestea tovarasiei lor intru binele copiilor din intreaga lume.

„Mos Gerila“ salveaza lumea

Daca nu te-ai lamurit pana acum ca America e pamantul tuturor posibilitatilor, iata inc-o dovada: si Jack Frost este unul din cei cinci eroi, iar romanii din salile de cinema l-au acceptat cu inimile copilaresti deschise, desi aduce mult pana la identificare cu personajul asociat perioadei comuniste si detestat in consecinta: Mos Gerila.

Mai mult, Jack Frost sufera o schimbare radicala de personalitate si doar datorita lui cei cinci eroi reusesc sa-i tina piept lui Pitch („Omul Negru“ sau „Bau Bau“), salvand lumea din cosmarurile acestuia.

Fii cu ochii pe elfi, merita efortul

Scenariul e cam clasic, insa detaliile fac diferenta din plin:

Mos Craciun e tatuat si afiseaza un accent rusesc „de cartier“, care-l face tare adorabil. Iar sania pe care-o conduce este un vehicul tare „cool“.

Iepurasul de Paste e un ditamai mamiferul urecheat si cu accent australian, drept pentru care isi atrage, pe buna dreptate, apelativul de „cangur“ uneori.

Mos Ene este atat de zen, incat devine imediat idealul oricarui adult care a aterizat la acest film stresat de la serviciu.

Jack Frost are niste traume din copilarie care-i justifica din plin comportamentul impertinent din prima parte a filmului.

Dar ciresele de pe acest tort cu multe straturi sunt elfii Mosului, desenati atat de haios, care „si-o iau“ de cele mai multe ori, dar a caror parere e la mare pret in bunul mers al lucrurilor.

  • Voci: Chris Pine (Jack Frost), Alec Baldwin (Mos Craciun), Jude Law (Bau Bau), Isla Fisher (Zana Maseluta), Hugh Jackman (Iepurasul de Paste); Mos Ene nu vorbeste, doar da din maini foarte sugestiv.

Citeste si: Recenzie: Atlasul Norilor si sfarsitul lumii

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus