Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie film: Ultimul cantec

Recenzie film: Ultimul cantec

video_youtube

Pentru cunoscatori, „The Last Song” are la baza romanul omonim al lui Nicholas Sparks, acelasi care a dat marilor ecrane filme precum „The Notebook”, „A walk to remember” si „Nights in Rodanthe”. Desi nu se ridica la standardele bestseller-ului „The Notebook”, povestea are meritul ei in sensibilizarea spectatorilor. Miley Cyrus interpreteaza rolul unei adolescente rebele, Ronnie, care nu isi poate ierta tatal pentru ca si-a parasit familia. Miley demonstreaza ca poate sa fie si altceva decat Hannah Montana si nu o face rau deloc.

Initial, firul actiunii este prima dragoste, certurile, impacarile, declaratiile de iubire. In partea a doua a filmului insa, accentul se muta pe drama de familie. Venita impreuna cu fratele ei mai mic pe timpul verii la casa de pe plaja a tatalui, Ronnie isi iarta parintele abia dupa ce afla ca acesta sufera de cancer la plamani. Totodata, tanara refuza sa mai cante la pian o data ce parintii ei divorteaza, insa revine la vechea pasiune pe care o impartasea cu tatal ei. Semnificatia titlului se reflecta in momentul poate cel mai sensibil din film, cand adolescenta interpreteaza la pian, la inmormantarea tatalui, o compozitie a acestuia pe care ea a terminat-o dupa moartea lui.

Finalul ii readuce impreuna si pe cei doi tineri, care trec peste neincredere, isi cer iertare unul altuia si isi jura iubire. Una rece, una calda… Cu toate ca Nicholas Sparks ne-a obisnuit cu finaluri dramatice, eventual fara ca protagonistii sa ramana impreuna sau in viata, de data aceasta isi lasa personajele principale sa fie fericite. Poate pentru ca deja doza de tragic era in pericol sa fie depasita…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus