Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: Hansel si Gretel, vanatorii de vrajitoare

Recenzie: Hansel si Gretel, vanatorii de vrajitoare

Nu m-am lamurit ce-au vrut producatorii cu filmul acesta.

Sa fie pentru copii?

N-are cum, e prea sangeros, se striga mult „Fuck!“, apare in cadru si-un fund de dama gol si este interzis minorilor.

Sa fie pentru adulti?

Nici scenariul – care porneste de la clasica poveste cunoscuta de toata lumea, dar deraiaza cumplit spre o obositoare vanatoare de vrajitoare, nici efectele 3D nu mi-au oferit suspansul pe care-l astept de la un film destinat varstei maturitatii.

Dar pot sa spun ca am petrecut o ora si jumatate foarte relaxante: Hansel si Gretel nu m-au chinuit cu intrebari existentiale, nu mi-au dat lucruri de gandit pentru acasa si nici nu m-au rugat sa-mi pun mintea la contributie pentru dezlegarea vreunui mister. Este imbucurator cat de previzibila poate fi desfasurarea faptelor!

Hansel face sex acum

Din toata povestea originala, scrisa de Fratii Grimm, au mai ramas intacte doar numele copiilor, ratacirea prin padure si casuta de turta dulce patronata de vrajitoarea cea mancatoare de pui-de-om.

Copiii au crescut, se ocupa cu vanatoarea de vrajitoare, Hansel are o idila galopanta si trecatoare cu o doamna practicanta de magie alba, au niste probleme cu un sobor de vrajitoare, iar Gretel se pricopseste cu trolul Edward, slujitor fidel si de mare folos la momente de ananghie.

In cursul luptelor, cei doi eroi si-o cam iau in freza, dar deznodamantul este acelasi pe care-l astepta toata sala de cinematograf: Hansel si Gretel salveaza lumea in ultimul moment, oricat de distrusi fizic ar fi.

Pe scurt, filmul asta mi-a corupt, fara rost, una dintre povestile indragite ale copilariei. Din titlu, facusem o legatura cu actuala desfasurare de fapte, dar nu ma asteptam ca totul sa fie atat de putin elaborat, de la trasaturile sufletesti ale personajelor pana la machiajul vrajitoarelor.

  • Distributie: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns