Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: Hyde Park on Hudson

Recenzie: Hyde Park on Hudson

Cand am iesit de la „Vizita regelui la Hyde Park on Hudson“ (titlu original: „Hyde Park on Hudson“), aveam senzatia ca am vazut doua filme-ntr-unul.

Si asta pentru ca scenariul, dar si regizorul au acordat aceeasi greutate celor doua planuri in jurul carora se invarte actiunea: relatia dintre presedintele SUA, Franklin D. Roosevelt, si verisoara lui (de-a cincea spita) Daisy si vizita din 1939 a cuplului regal al Marii Britanii la resedinta celui dintai.

Personal – si-am mai auzit pareri asemenea prin jur – mi s-a parut ca vizita regelui e mult mai „tare“ decat relatia dubioasa dintre acest om aproape invalid si fata batrana care era verisoara-sa.

Cat de amuzant e presedintele Americii

Nici macar mama nu l-a prins pe FDR presedinte, asa ca nu-mi pot da seama cat de tare s-a apropiat interpretarea lui Bill Murray de imaginea reala a omului de stat american.

Insa, din cateva cronici de peste Ocean, am prins ideea ca „Bill Murray nu putea fi mai putin asemanator lui Franklin D. Roosevelt decat daca ar fi castigat un maraton in film“.

Insa pot spune ca, din punct de vedere al umanizarii celei mai importante persoane publice din SUA la vremea respectiva, demersul regizorului Roger Michell a fost unul reusit. Si omul parca pare si mai credibil – cu multiplele lui aventuri si imbarligaturi amoroase – decat cultura de presedinti americani din ultimul timp, cu familiile lor aparent perfecte.

Si, in afara de personajul central, Regele George si Regina Elisabeta sunt deliciosi cum traiesc sub amenintarea hotdogilor care le vor fi serviti la picnicul organizat de presedinte. Englezii astia si eticheta lor!
Filmul ruleaza pe ecranele de la noi incepand cu 18 ianuarie.

  • Distributie: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams.

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus