Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: Les miserables

Recenzie: Les miserables

Este unul dintre cele mai asteptate filme ale inceputului de an, cu opt nominalizari la Premiile Oscar.

Ma asteptam ca oricine sa arda de nerabdare sa-l vada. In schimb, i-am auzit pe multi cum dau inapoi din cauza statutului deosebit de artistic al filmului: este un musical.

  • Citeste si: Dieta extrema a lui Anne Hathaway pentru rolul din Les Miserables

„Cred ca jumatate din cei din sala o sa iasa cand o incepe Russel Crowe sa cante“, mi-a spus cu multa convingere cineva chiar inainte de generic.

Complet gresit. Nu s-a miscat nimeni nici macar din randul intai – desi e al naibii de dificil sa stai asa chinuit doua ore si jumatate (am trecut prin asta candva) – iar la final mai ca se simtea un freamat timid de aplauze printre scaune. Cred ca, pentru o clipa, am uitat ca nu suntem la Opera.

Un musical suportabil

OK, nu ma intelege gresit: filmul n-are degeaba doar opt stele din zece pe IMDB. Nu e chiar o capodopera.

Dar, cu siguranta, ar fi fost mult mai slab daca n-ar fi existat partea cu cantatul. Din pacate, mi s-a parut ca nu toti actorii s-au obisnuit cu asta. De exemplu, daca Anne Hathaway merita Oscarul cu doua maini, pentru ca s-a priceput sa si cante, sa si joace (in sensul actoricesc al cuvantului), Russel Crowe mi s-a parut cam teapan, concentrat pe bucatile muzicale care l-au chinuit un pic. Insa scenele de multime in euforie muzicala sunt impresionante, mai ales luate laolalta cu decorurile, costumele si machiajul foarte potrivite.

Atat de potrivite incat ii multumesti lui Dumnezeu ca traiesti intr-o era cu apa calda si pasta de dinti.

  • Citeste si: Dieta extrema a lui Anne Hathaway pentru rolul din Les Miserables

Personal, mi-au displacut doua lucruri – neaprobate de multa lume, dar, hei, e cronica mea de film pana la urma: daca tot n-au fost obligati sa respecte un text scris in versuri de insusi Hugo, puteau sa puna si ei mai multe rime in cantece; si-apoi, de ce Gavroche are accent pur britanic?

Cred ca pustiul francez care s-a luptat pentru libertatea tarii lui in rascoala din 5-6 iunie 1832 s-ar rasuci in mormant dac-ar sti ce i-au facut americanii!

Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus